Nogomet
140

Počinje misija Irska: Reprezentacija BiH se danas okuplja u Zmajevom gnijezdu

Piše: D. B.
Nogometna reprezentacija BiH danas će se okupiti u Trening centru Zmajevo gnijezdo u Zenici, gdje će se pripremati za utakmice baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, odnosno za dvomeč protiv reprezentacije Republike Irske.

Zmajevi će se tokom dana okupiti u Zmajevom gnijezdu i započeti pripreme za utakmice protiv Irske. Prva utakmica baraža se igra u petak, 13. novembra, na stadionu Bilino Polje u Zenici, a uzvrat će biti odigran na stadionu Aviva u Dublinu tri dana kasnije.

Reprezentativci BiH će već danas obaviti prvi trening koji je zakazan u 17:30 sati. U utorak su planirana dva treninga u 11:00 i u 17:00 sati. U srijedu je planirana šetnja u 11:00 sati, a potom trening u 17:30 sati. U četvrtak će naši Zmajevi obaviti jedan trening od 17:30.

Utakmica se u petak igra u terminu od 20:45 sati.

U subotu naša reprezentacija čarter letom s Međunarodnog aerodroma u Sarajevu putuje u Dublin u 11:00 sati, a trening će obaviti u 18:00 sati. U nedjelju će Zmajevi posljednji trening prije revanša s Ircima obaviti na stadionu Aviva od 19:30 sati. Uzvratna utakmica se igra u ponedjeljak u 20:45 sati (19:45 po lokalnom vremenu).

Selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević je za utakmice protiv Irske pozvao 28 igrača, a to su: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Jasmin Burić, Mensur Mujdža, Toni Šunjić, Ermin Bičakčić, Emir Spahić, Sead Kolašinac, Edin Cocalić, Muhamed Bešić, Marin Aničić, Tino Sven Sušić, Rade Krunić, Ervin Zukanović, Miralem Pjanić, Srđan Grahovac, Anel Hadžić,Ognjen Vranješ, Senad Lulić, Sejad Salihović, Edin Višća, Ermin Zec, Haris Medunjanin, Izet Hajrović, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Armin Hodžić i Milan Đurić.

Popularni Meša je najavio skraćivanje spiska tokom okupljanja reprezentacije BiH.