Elitno takmičenje
1

Promo / Počinje Liga prvaka na OBN-u, večeras Real Madrid protiv Apoela

Najelitnije nogometno takmičenje u nogometu vraća se na TV ekrane. OBN televizija će kao i do sada najbolje utakmice prenositi srijedom. Večeras od 20:25 sati će gledatelji imati priliku pratiti aktuelnog prvaka Real iz Madrida u srazu s prvakom Kipra Apoelom.

Prvak Evrope započinje pokušaj odbrane titule na domaćem terenu u Madridu. Na Santiago Bernabeu ugostit će prvaka Kipra, koji vrlo često ispada u kvalifikacijama i pokušat će ove godine dokazati kako mu je mjesto ipak među šampionima.

Tokom ljeta Kiprani nisu bitnije mijenjali ekipu, tako da su uigrani i stabilni. Jedino je iznenadio otkaz Mariju Beenu usred kvalifikacija. Grk Giorgos Donis nije toliko iskusan, ali Kiprani vjeruju u njega. Real ih je u dosadašnjim susretima većinom deklasirao, a obzirom na tim koji sada imaju, mnogi misle kako će se scenarij ponoviti.

Iako je tim iz Madrida favorit na papiru, njihov loš početak sezone u Primeri Apoelova je nada da su upali u malu krizu. Hoće li to iskoristiti prvak Kipra, vidjet ćemo večeras. Utakmica obećava ipak da će biti dosta golova i lijepih poteza, zbog čega smo i odabrali upravo ovaj meč za početak sezone Lige prvaka na OBN-u.

Iz studija će gledatelje pozdraviti Adrijana Kurtišaj, a utakmicu kao i do sada komentiraju Sabahudin Saša Vugdalić i Adis Hadžić.