Nogomet
19

Počinje BHT Premijer liga: Željo najavljuje ofanzivu na Otoci, Sloboda na Piroti

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ovog vikenda počinje nova sezona BHT Premijer lige. Novajlije u elitnom razredu bh. nogometa bit će tuzlanska Sloboda i Drina iz Zvornika. Titulu prvaka brani mostarski Zrinjski, a sezonu će otvoriti okršaj sarajevskih klubova. Na stadionu Otoka Olimpic će ugostiti Željezničar.

Plavi sa Grbavice u redizajniranom sastavu, u odnosu na prošlu sezonu, pokušat će nastaviti tradiciju dobrih igara protiv najmlađeg sarajevskog premijerligaša.

Izabranici Admira Adžema najavljuju ofanzivnu igru. Sigurno je da uz podršku velikog broja navijača mogu doći do konačnog cilja - pobjede. Gostovanje samo nekoliko stanica dalje nudi priliku da se osvoje izuzetno važni gostujući bodovi.

Strateg Vukova Mirza Varešanović ima dosta problema sa igračkim kadrom.

Nekoliko nogometaša iz udarne postave zbog povreda ili kartona neće konkurisati za meč. Ipak, u Olimpicu vjeruju da mogu odigrati dobru utakmicu i doći do željenog rezultata.

Velež, koji ima velike planove u ovoj sezoni, ugostit će Drinu. Rođeni će pokušati u ranoj fazi utakmice doći do gola koji bi u nastavku odredio tok utakmice. Gosti naglašavaju kako respektuju Mostarce. Ipak, u Vrapčiće ne dolaze sa bijelom zastavom.

Banjalučki Borac gostovat će u Bijeljini ekipi Mladosti. Gosti se nadaju da mogu osvojiti kompletan plijen protiv ekipe koja je prošle sezone igrala dobar nogomet. Ambicioznom Travniku na megdan stiže povratnik u društvo najboljih - tuzlanska Sloboda.

Domaći su osnažili igrački kadar i s pravom se nadaju dobrim rezultatima. Već u 1. kolu trebaju pokazati da li su najave osnovane ili ne. Bez dvojbe, okršaj sa crveno- crnima bit će težak test za Vezire. Gosti najavljuju ofanzivan nogomet na Piroti.

Na Bilinom Polju će se odigrati komšijski derbi između Čelika i Viteza. Domaći su naporno radili na priprema, a angažovano je nekoliko provjerenih igrača. Zeničani su blagi favoriti. Ipak, gosti podvlače da će dati sve od sebe kako bi pobijedili velikog rivala.

Slaviji na noge stiže aktuelni prvak Zirinjski. U oba tabora ističu kako će težiti da odigraju što kvalitetnije i da, uz maksimalan pristup, mogu do pobjede.

Raspored i stanica:

Olimpic - Željezničar 17:00 sati (prijenos na BHT1) Velež – Drina Zvornik 17:30 sati

Mladost Velika Obarska – Borac 17:30 sati