Nogomet
119

Početnih 11: Baždarević napravio tri izmjene u odnosu na sastav iz Zenice

Piše: E. B.
Selektor naše reprezentacije Mehmed Baždarević je za večerašnji uzvratni susret baraža za odlazak na Euro 2016. napravio tri izmjene u odnosu na sastav koji je izveo u Zenici, od kojih su dvije prinudne.

Naime, umjesto povrijeđenog Mensura Mujdže na desnom bočnom igrat će asistent za izjednačujući gol Zmajeva u Zenici Ognjen Vranješ, dok će Ervin Zukanović ovaj put zauzeti mjesto stopera umjesto povrijeđenog Tonija Šunjića.

U veznom redu će igrati Cocalić, Bešić će ostati na klupi, a u sastavu je i oporavljeni Haris Medunjanin. Kolašinac će početi na lijevom bočnom.

Sastav BiH (4-2-3-1): Begović - Vranješ, Zukanović, Spahić, Kolašinac – Cocalić, Medunjanin - Pjanić, Lulić, Višća – Džeko.

Martin O'Neill je također promijenio sastav. Tako se u ekipu vratio suspendovani Jonathan Walters.

Irska (4-4-2) igra u sastavu: Randolph - Coleman, Keogh, Clark, Brady - McCarthy, Whelan, Hendrick, Hoolahan - Walters, Murphy.

Na klupi Zmajeva su: Burić, Šehić, Bičakčić, Šunjić, Bešić, Sušić, Hajrović, Hadžić, Salihović, Ibišević, Hodžić, Đurić.

Na klupi Irske su sljedeći igrači: Forde, Henderson, Wilson, O'Shea, Christie, Ward, McGeady, McClean, Gibson, Arter, Long, Keane.