Nogomet
17

Počeo turnir “Igraj fudbal, živi život”

Piše: Edin Isanović
Foto: Klix/Arhiv
Treći međunarodni fudbalski turnir pod nazivom “Igraj fudbal, živi život” počeo je u četvrtak u Sarajevu. Organizator ove manifestacije je Udruženje za podsticaj kulture i sporta “Profesional”.

Takmičenje je na Grbavici počelo utakmicom između Sarajeva i Crvene zvezde, a gosti iz Beograda slavili su rezultatom 3:2. Prisutni su vidjeli dobru utakmicu, a Bordo tim je i pored poraza ostavio odličan dojam. Ovu utakmicu posmatrali su i omladinci FK Natron iz Maglaja.

U drugom meču snage su odmjerili Željezničar i Sturm iz Graca. Iako su Plavi poveli sa 1:0, gosti iz Austrije su režirali preokret i na kraju pobijedili sa 2:1.

Nakon uvodnih utakmica uslijedila je ceremonija otvaranja. Učesnicima se ispred opštine Novo Sarajevo obratio načelnik - Nedžad Koldžo.

Treću utakmicu odigrali su Budućnosti iz Podgorice i ljubljanska Olimpija. Nogometaši iz Crne Gore imali su više prilika, ali im je nedostajalo sreće u završnici. Ostalo je 0:0.

U posljednjoj utakmici prvog dana turnira sastali su se Split i Vardar iz Skoplja, a gosti iz Hrvatske riješili su meč u svoju korist 3:1.

Raspored utakmica koje će se odigrati u petak na stadionu “Asim Ferhatović Hase”:

Željezničar - Budućnost 11:00 sati Crvena zvezda- Split 13:00 sati Sarajevo - Vardar 15:00 sati Sturm - Olimpija 17:00 sati

Učesnicima će se obratiti načelnik opštine centar Dževad Bećirević i predsjedavajući općinskog vijeća Nedžad Ajnadžić. Na najvećem bh. stadionu otvorena je zapadna tribina za gledaoce.