Nogomet
0

“Igraj fudbal, živi život”: Željo poražen, Sarajevo pobijedilo, Zvezda dominira

Piše: E. Isanović
Turnir pod nazivom "Igraj fudbal, živi život" koji se održava u organizaciji udruženja Profesional u Sarajevu nastavljen je u petak. Utakmice 2. kola igrali su se na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Željezničar je u prvom meču poražen od Budućnosti iz Podgorice rezultatom 1:0. Jedini pogodak postigao je Perović u prvom poluvremenu. Plavi su u nastavku dominirali, ali nisu uspjeli stići do poravnanja.

Beogradska Crvena zvezda nastavila je dominaciju. Nakon što su prvog dana bili bolji od Sarajeva, Beograđani su u petak savladali Split rezultatom 4:1. Strijelci za crveno-bele bili su Tufegdžija dva puta, N. Ivanović i Bjelica. Jedini pogodak za Splićane postigao je Bjeličić.

Nakon dva odigrana meča igračima i stručnim štabovima uime Općine Centar obratili su se predsjedavajući Općinskog vijeća Nedžad Ajnadžić i savjetnik načelnika opštine Centar Mustafa Resić koji su svojim govorom poželjeli dobrodošlicu svim učesnicima.

Treću utakmicu igrali su Sarajevo i Vardar. Gosti iz Skoplja bili su odličan protivnik Bordo timu i poveli su sa 1:0 pogotkom Apostolskog.

Ipak, mladi nogometaši sa Koševa zaigrali ozbiljnije i na kraju slavili rezultatom 3:1. Strijelci su bili Vazda, Cenaj i Smajlagić.

Drugi dan turnira završio se utakmicom Sturma i Olimpije. U jednom ravnopravnom okršaju tim iz Austrije je slavio 2:1. Golove za Sturm postigli su Sirbić i Feyer, dok je za Zmajčeke pogodio Beširević.

Termini utakmica za subotu na stadionu Asim Ferhatović Hase

Budućnost - Sturm (utakmica za prvo mjesto u grupi) 11:00 sati Crvena zvezda- Vardar 13:00 sati Željezničar - Olimpija 15:00 sati Sarajevo - Split (utakmica za drugo mjesto u grupi) 17:00 sati.

Prvoplasirani iz grupe igraju direktno finale dok drugoplasirani igraju za treće mjesto.