Nogomet
84

Počeo kasting za drugog napadača Barcelone, na listi i Džeko

Klix.ba
Džeko u grupi sa Soldadom, Robbenom, Negredom, Gomezom i Agirretxeom
Džeko u grupi sa Soldadom, Robbenom, Negredom, Gomezom i Agirretxeom
Iako sezona još uvijek nije gotova, Barcelona je već napravila transfer godine u svijetu nakon što su kupili Santosovog Neymara. Prema pisanju katalonskog lista Mundo Deportivo, trener Tito Vilanova traži i drugog napadača. Bh. reprezentativac Edin Džeko je među kandidatima.

Mundo Deportivo navodi da Barceloni nakon dovođenja Neymara treba klasična "devetka", nogometaš koji vrši pritisak na odbranu u šesnaestercu i koji postiže golove glavom, ali i koji mora imati na umu da neće igrati u svakoj utakmici.

U ovu sliku uklapa se čak 18 evropskih napadača podijeljenih u tri grupe, skupi, pristupačni i napadači sa niskom cijenom.

U prvoj grupi su Wayne Rooney (Manchester United), Marco Reus (Borussia Dortmund), Luis Suarez (Liverpool), Fernando Torres (Chelsea), Diego Costa (Atletico Madrid) i Javier Hernandez (Manchester United).

Drugu grupu čine Roberto Soldado (Valencia), Edin Džeko (Manchester City), Alvaro Negredo (Sevilla), Arjen Robben (Bayern), Mario Gomez (Bayern) i Imanol Agirretxe (Real Sociedad).

U trećoj, najprihvatljivijoj opciji, nalaze se Aritz Aduriz (Athletic Bilbao), Roque Santa Cruz (Manchester City), Miroslav Klose (Lazio), Claudio Pizzaro (Bayern), Helder Postiga (Zaragoza) i Nelson Valdez (Valencia).