Sastanak Komiteta u Beču
0

Počelo rješavanje sudbine bh. nogometa

Sarajevo-x.com
Rudi Zavrl
Rudi Zavrl
Danas je u 10 sati u bečkom hotelu NH Airport počeo prvi sastanak Komiteta za normalizaciju NS BiH na kojem bi trebale biti utvrđene smjernice za daljnje aktivnosti rješavanja situacije u kojoj se nalazi bh. nogomet.

Cilj Komiteta za normalizaciju NS BiH je ukidanje suspenzije koju su Savezu nametnule FIFA i UEFA 1. aprila zbog neusvajanja Statuta u skladu sa statutima Svjetske i Evropske fudbalske federacije.

Sastanku u Beču su prisutni Ivica Osim, Dino Begić, Sead Kajtaz, Ivan Beus, Dragan Kulina i Darko Ljebojević, šest članova Komiteta za normalizaciju, kao i Jasmin Baković, generalni sekretar NS BiH, te predstavnici FIFA-e i UEFA-e Rudi Zavrl, Eva Pasquier, Marcel Benz i Theodore Theodoridis. Pozive su dobili i Duško Bajević, Sergej Barbarez, Faruk Hadžibegić i Elvir Bolić, koji će biti promovisani u ambasadore nogometa. Njihov zadatak će biti da svojim autoritetom doprinesu bržem izlasku iz krize.

Danas bi u Beču trebale biti utvrđene nadležnosti svih organa koji će rukovoditi NS BiH, te određeni zadaci, među kojima je i organizacija sjednice skupštine. Izvršit će se analiza trenutne situacije u bh. fudbalu, a govorit će se i o rješenjima za finansijsku stabilizaciju NS BiH.