Ispunjeno obećanje
4.5k

Počelo okupljanje Crnogoraca "Kod Fehre", 500 posjetilaca dobit će "burek sa sirom"

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Navijači Crne Gore počeli su pristizati kod ugostitelja Fahrudina Meškovića u njegov restoran "Kod Fehre" gdje je već spremna gozba za 500 posjetilaca.
Kako je o obećao, Mešković je tako i uradio. Pripremio je gozbu za 500 navijača koji će u njegovom restoranu probati pravi burek, "burek sa sirom" -- sirnicu, janjetinu, piletinu i ćevape. Kako je kazao, neće moći ni pojesti onoliko koliko je pripremio.

"Ja sam obećao i to ispunjavam. Kombi nas je ujedinio, dok su neki mislili da će s tim napraviti problem, evo šta je napravio", kazao je Mešković.

Dejan Tiganj iz Nikšića je kazao da je svratio samo da se zahvali Meškoviću, ali da mu je zastala knedla u grli kada je vidio i osjetio gostoprimstvo kod Meškovića.

"Volim BiH, Crnu Goru više, ali Bosnu ne toliko manje. Potrebno je toliko malo da se ljudi zbliže i da razlike postanu ono što će da nas spoji", kazao je.

Mirko Stanić sa Cetinja i Bejto Šahmanović poručili su da je ovo sve nevjerovatno, da su iznenađeni gostoprimstvom te da očekuju pobjedu Crne Gore, a na pitanje da li je sirnica sirnica ili burek sa sirom, Šahmanović je kazao da se ipak odlučio za jagnjetinu.

"Rado smo se odazvali pozivu, a puno bitnije od hrane je druženje i gostoprimstvo, koji šalju bolju sliku. Nogomet i sport trebaju da spajaju ljude", poručili su.

Podsjetimo, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras (20:45) će na Bilinom polju ugostiti selekciju Crne Gore u 5. kolu B Lige nacija, a susret iz Zenice prenosit će čak 36 kanala širom svijeta.

Eventualnom pobjedom BiH bi osigurala prvo mjesto u grupi. To bi nam donijelo drugi jakosni šešir pred žrijeb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo i nominalno lakše protivnike, a osiguralo bi nam i plasman u baraž za Euro ukoliko ne bi prošli na prvenstvo kroz kvalifikacije koje slijede.