Nogomet
5

Počela Skupština Nogometnog saveza BiH, stigle pohvale iz UEFA-e

Piše: J. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U Sarajevu je počela sjednica Skupštine Nogometnog saveza BiH koji danas odlučuje o nekoliko bitnih stvari, među kojima je odluka o skraćenju Premijer lige BiH u sezoni 2016/2017.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Nakon što su izabrana radna tijela sjednice Skupštine NS BiH i usvojen Dnevni red, Skupštini se obratio Senes Erzik

"Drago mi je što sam ponovo ovdje nakon dvije godine. Vidio sam veliki napredak, kako na terenu tako i van njega. Bio sam u Brazilu i pratio BiH. Veoma sam sretan jer sam vidio koliko je reprezentacija naravila napredak u odnosu na neke druge timove", kazao je Erzik.

On je također pohvalio rad čelnih ljudi saveza i tijela krovne kuće bh. nogometa.

"Svaki put me raduje kada imam to priliku vidjeti. Vaš nogometni savez je osigurao održivi razvoj. Želim vam svu sreću na sportskom terenu i van njega", dodao je on.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Neke od tačaka dnevnog reda su izvještaji o radu NS BiH za 2014. godinu, finansijski izvještaj NS BiH za 2014. godinu, revizorski izvještaj NS BiH za 2014. godinu, kao i planovi rada NS BiH za 2015. godinu i finansijski plan NS BiH za 2015. godinu.

Na sjednici će biti donesene odluke Odluke o izmjenama i dopunama Statuta NS BiH, odluke o promjeni broja klubova u Premijer ligi BiH, verificiranje Odluke Izvršnog odbora NS BiH o razrješenju člana IO NS BiH, prijedlog Odluke o davanju ovlasti Izvršnom odboru NS BiH za izbor revizorske kuće za reviziju poslovanja u 2015. godini.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba