Izbor selektora
38

Počela sjednica Izvršnog odbora NSBiH, čelnici na ulazu u zgradu bez komentara

Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine počeo je redovnu sjednicu na kojoj bi jedna od sedam tačaka planiranog dnevnog reda trebalo da bude rasprava o izboru i mogućem imenovanju novog selektora A reprezentacije.

Sjednica izvršnog odbora održava se u konferencijskoj sali Trening kampa NSBiH u Zenici, a po dolasku niko od prisutnih nije želio davati komentare ni odgovarati na pitanja novinara.

Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba

Stručna komisija u sastavu Ivica Osim, Sead Kajtaz, Duško Bajević i Zvjezdan Misimović obavila je svoj dio posla, a konačnu odluku o izboru selektora treba donijeti Izvršni odbor NSBiH. Treba napomenuti da na sjednici od četiri člana Komisije za imenovanje novog selektora među prisutnim nema Ivice Osima.

Da bi se donijela važeća odluka za izbor novog selektora potrebno je da se za nju izjasni najmanje 12 od 15 članova Izvršnog odbora NSBiH, ali ako je suditi prema ranijoj praksi, u radu ovog tijela moguće je da i novi selektor na današnjoj sjednici dobije jednoglasnu podršku svih prisutnih članova odbora

U finalnoj konkurenciji za poziciju selektora ostali su Meho Kodro i Amar Osim.