Cijeli Pariz bit će plavo-žuti
0

Počela misija Francuska, navijači okupiraju "grad svjetlosti"

Piše: Dalibor Bošnjak
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Dan uoči veoma važne kvalifikacijske utakmice za Euro 2011, koju naša reprezentacija igra protiv Francuske, u Pariz su počeli pristizati navijači BiH.

Iz Sarajeva je u nedjelju krenulo oko 1.800 bh. navijača, najviše u organizaciji kompanije Centrotrans, a definitivno će ih u Parizu biti i iz drugih krajeva BiH, kao i iz dijaspore.

Neki od navijača su već stigli na svoje odredište, gdje će dočekati utakmicu koja se igra u utorak na stadionu "Stade de France" sa početkom u 21 sat.

Oni koji su stigli u Pariz se dobro zabavljaju i željno očekuju veliku utakmicu s nadom u uspjeh naših reprezentativaca. Za susret s Francuskom vlada veliki interes, tako da očekujemo da će u utorak cijeli Pariz biti u obojen u plavu i žutu boju.

Navijačka grupa BH Fanaticos je zakazala okupljanje navijača na trgu Porte de Pantin u 14 sati. Fanaticosi pozivaju sve navijače da ne koriste pirotehniku, topovske udare, petarde i slična sredstva tokom utakmice. Ukoliko neko ne bude poštovao ova pravila, bit će odstranjen s tribine. Upotreba pirotehnike se zabranjuje i na mjestu okupljanja.

Vrijeme polaska navijača s trga prema stadionu, koji je od trga udaljen oko pet kilometara, bit će dogovoreno naknadno.