Europa liga
0

Pobjede Liverpoola i Juventusa, pogodak Medunjanina

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Sigurnim su gostujućim pobjedama natjecanje u Europa ligi započeli europski nogometni giganti, engleski Liverpool i talijanski Juventus...

Juventus je u prvom dvoboju trećeg pretkola slavio u Dublinu kod Shamrock Roversa 2-0 pogocima Brazilca Amaurija u trećoj i 75. minuti, dok je Liverpool u Skopju bez svojih udarnih snaga (Gerrard, Torres, Mascherano, Carragher, Kuyt, Reina...) istim rezultatom nadigrao Rabotnički.

Dvostruki je strijelac za momčad Roya Hodgsona bio mladi francuski centarfor David Ngog. Zabio je u 17. i 59. minuti.

Najuvjerljiviju pobjedu u prvim utakmicama trećeg pretkola ostvario je portugalski Maritimo pobijedivši kao domaćin velški Bangor City 8-2.

Skupocjena je momčad Olympiakosa jedva na svom travnjaku uspjela pobijediti Maccabi iz Tel Aviva 2-1. Goste je u 18. minuti iz 11-erca u vodstvo doveo bh. reprezentativac Haris Medunjanin. Tek nakon što je gostima u 60. minuti isključen Baning, domaći su preokrenuli. Zairi je u 67. minuti izjednačio, da bi se novo pojačanje, 32-godišnji Danac Dennis Romedahl, prvi put pokazalo isplativim zabivši pobjednički gol u 73. minuti.

Europa liga, 1. utakmice 3. pretkola, neki rezultati:

Maritimo – Bangor City 8-2 Rabotnički – Liverpool 0-2

Shamrock Rovers – Juventus 0-2 Gyor – Montpellier 0-1 Olympiacos – Maccabi Tel Aviv 2-1 Plzen – Beşiktaş 1-1 AZ Alkmaar – Göteborg 2-0 Sturm – Dinamo Tbilisi 2-0