Nogomet
0

Pobjeda Villareala nad Rayom za prekid serije loših rezultata

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
U 14. kolu Primere Villareal je na svom El Madrigalu rezultatom 2:1 salvadao Rayo iz Vallecana čime je prekinuo niz od tri utakmice bez pobjede.

Villareal je, uprkos dobroj igri u prvom poluvremenu u kojem su zabilježili 10 udaraca ka golu Raya, na odmor otišao sa golom zaostatka. Gosti su poveli u 41. minuti golom Jozabeda.

Žuta podmornica sa El Madrigala uspjela se vratiti u meč i izjednačiti u 69. minuti preko Bakambua. Asistent kod pogotka bio je Soldado kojem je to peta asistencija u ovoj sezoni što je za njega rekord pošto nikad prije u svojoj karijeri nije imao pet asistencija u jednoj sezoni Primere.

Konačnih 2:1 svojim drugim golom postavio je Bakambu u 86. minuti. Villareal je i u ovom meču nastavio igrati efikasnije u drugom poluvremenu. Čak 78% njihovih golova u ovoj sezoni stizalo je u drugom dijelu utakmice i po tome su najbolji u ligi.

Ranije su snage odmjerili Real Sociedad i Eibar. Gosti iz Eibara su poveli u četvrtoj minuti susreta preko Bastona, a do kraja meča sa dva gola Agirretxea u 10. i 90. minuti Sociedad je preokrenuo i slavio sa 2:1.

Tabela: