Nogomet
38

Pobjeda nad Mariborom Zrinjskom donosi premiju u iznosu od 200.000 eura

Piše: A. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Uzvratna utakmica drugog pretkola Lige prvaka između prvaka BiH Zrinjskog i slovenačkog Maribora na programu je u srijedu na stadionu Ljudski vrt.

U sličaju da naš predstavnik ostvari pobjedu ili neriješen rezultat koji bi ga odveo u treće pretkolo osim što bi u rezultatskom smislu napravio ogroman uspjeh, neminovno je da bi do vrha napunio klupsku kasu.

Prolazak u narednu rundu takmičenja značio bi premiju od UEFA-e u iznosu od 200.000 eura i sigurne minimalno još četiri utakmice na evropskoj sceni.

Pobjeda u trećem pretkolu Zrinjskom bi donijela doigravanje za Ligu prvaka. To bi značilo premiju u iznosu od nevjerovatnih 2,1 miliona eura i siguran nastup minimalno u grupnoj fazi Evropske lige.

Ispadanje u trećem pretkolu Lige prvaka našem šampionu donijelo bi nastup u playoffu Evropske lige gdje bi Zrinjski također po svemu sudeći dobio nekog atraktivnog protivnika.

U slučaju takvog scenarija, prolazak u grupnu fazu Lige Evrope značio bi premiju u iznosu od 1,3 miliona eura. Ispadanje iz playoffa Evropske lige Zrinjskom bi donijelo 150.000 eura.

Igrači i stručni štab Zrinjskog put Maribora će sutra. Jučer su u generalnoj probi porazili prvoligaša Branitelja rezultatom 3:0.

Vrijedi spomenuti da će igrači Zrinjskog u Ljudskom vrtu imati podršku svojih navijača, obzirom da je klub iz Slovenije prema pravilniku UEFA obezbijedio 600 ulaznica za navijače i 200 ulaznica za simpatizere našeg prvaka. Cijena ulaznice za navijače iznosi 10 KM, a za simpatizere 20 KM. Prodaja ulaznica počela je jučer na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Cijena za članove Kluba navijača iznosi 60 KM, za ostala lica 75 KM. Prijave se primaju u prostorijama Kluba navijača do ponedjeljka u 12 sati, a u cijenu nije uključena ulaznica za utakmicu, koja se može kupiti u prostorijama kluba.