Nogomet
0

VIDEO / Pobjeda Cityja nad Wiganom, Džeko zaigrao u finišu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
U 29. kolu engleske Premier lige Manchester City je ugostio ekipu Wigana. U početnom sastavu "građana" nije bilo bh. reprezentativca Edina Džeke, koji već drugu utakmicu vrijeme na terenu dobija "na kapaljku". U utakmici u kojoj je City slavio sa 1:0 golom Davida SIlve, Džeko je ušao tek u 86. minuti.

Utakmica između Manchester Cityja i Wigana je započela napadima gostiju. Hugo Rodallega je već u 2. minuti susreta mogao Wigan dovesti u vodstvo, no udarac koji je uputio glavom je otišao pored gola Joea Harta. Dvije minute nakon toga je uzvratio Mario Balotelli, no njegov udarac je zaustavila protivnička odbrana. Izglednu priliku za goste je u 10. minuti propustio Tom Cleverley,ali nije bio precizan. Dobre prilike u prvom poluvremenu nisu iskoristili Carlos Tevez i James McCarthy i Maynor Figueroa, no David Silva svoju jeste. Silva je za vodstvo Cityja na asistenciju Patricka Vieire pogodio u 38. minuti susreta. Domaći su na odmor otišli sa prednošću od jednog gola.

Dobra igra obje ekipe se nastavila i u drugom poluvremenu. Wigan je bio blizu izjednačenja rezultata kada je stativu u 50. minuti pogodio Atolin Alcaraz. Sedam minuta kasnije je udarcem glavom pokušao igrač gostiju Caldwell, ali nije bio precizan, baš kao ni McCarthy nakon njega. Sjajnu je priliku nakon ulaska u igru u 75. minuti imao Aleksandar Kolarov, ali je njegov udarac izblokirala odbrana gostiju. Bolje sreće nije bio ni Vieira. Opasno je u 82. minuti zaprijetio Wiganov Charles N`Zogbia, čiji je udarac završio izvan gola. Edin Džeko je u igru ušao u samom finišu utakmice, tačnije u 86. minuti, kada je zamijenio Carlosa Teveza. U finišu susreta je odličnu priliku imao Rodallega, koji je kao i u prvom dijelu bio neprecizan. Utakmica je završena rezultatom 1:0 u korist Manchester Cityja.

<OBJECT width="632" height="385"><PARAM name="movie" value="http://video.rutube.ru/f4e0529cbee92bf2d1dd10c779955d50"></PARAM><PARAM name="wmode" value="window"></PARAM><PARAM name="allowFullScreen" value="true"></PARAM><PARAM name="flashVars" value="uid=3646604"></PARAM><EMBED src="http://video.rutube.ru/f4e0529cbee92bf2d1dd10c779955d50" type="application/x-shockwave-flash" wmode="window" width="632" height="385" allowFullScreen="true" flashVars="uid=3646604"></EMBED></OBJECT>

Engleska Premier liga, 29. kolo:

Manchester City 1:0 Wigan (Silva, 38.)