Tri utakmice
7

Play-off Lige prvaka: Ajax se provukao kod APOEL-a, Sušićev Cluj poražen od Slavije

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši APOEL-a i Ajaxa odigrali su utakmicu bez pogodaka u prvom meču play-offa Lige prvaka pa će odluka o putniku u grupnu fazu elitnog evropskog takmičenja pasti u revanšu u Holandiji.

Gosti su krenuli nešto agilnije, a prvu priliku imao je Neres. Ipak, nakon njegovog šuta sjajno je odbranio golman Belec. Do odlaska na odmor APOEL je bio bolja ekipa na terena i propustili su dvije odlične prilike. Prvo je Ioannou u posljednji tren izblokiran, a potom je šut Al-Tamarija prozujao kraj stative.

Baš kao i u prvom poluvremenu, nakon što se krenulo sa centra prvo je zaprijetio Ajax. Van de Beek je bio u odličnoj šansi, ali je u ključnom trenutku bio neprecizan. Potom je ponovo APOEL krenuo žestoko. Redale su se prilike pred golom Ajaxa, ali gola nije bilo.

Prvo je Onana fantastično odbranio pokušaj Lucasa, potom je Pavlović pogodio prečku, a onda i Al-Tamari iz blizine odbijenu loptu poslao pored gola. Onana je svoju sjajnu noć zaključio intervencijom u 70. minuti, kada je ponovo zaustavio Lucasa.

Deset minuta prije kraja meča Mazraoui je žestoko startovao na protivnika i sudija Lahoz mu je pokazao drugi žuti karton pa je Ajax meč završio s deset igrača. Ipak, APEOL to nije iskoristio pa promjene rezultata nije bilo.

Slavia Prag je pobijedila u Cluju domaću ekipu rezultatom 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Masopust u 28. minuti. Cijelu utakmicu u poraženoj ekipi odigrao je povremeni bh. reprezentativac Mateo Sušić.

U trećoj utakmici noći Club Brugge je također upisao pobjedu u gostima rezultatom 1:0, a savladali su LASK u Linzu.