21 utakmica
7

Play-off Evropske lige za grupnu fazu opet bez bh. klubova, iz regiona igraju tri ekipe

K. H.
Slavlje igrača Zrinjskog nakon prolaska Utrechta u 2. pretkolu Evropske lige (Foto: R. D./Klix.ba)
Slavlje igrača Zrinjskog nakon prolaska Utrechta u 2. pretkolu Evropske lige (Foto: R. D./Klix.ba)
Prvim utakmicama play-offa za grupnu fazu nastavlja se drugo po jačini evropsko nogometno takmičenje - Evropska liga, a danas će se odigrati 21 utakmica.

Današnji program otvorit će kazahstanska Astana koja će na svom terenu dočekati BATE Borisov od 16:00 sati, ekipu koja je izbacila aktuelnog bh. prvaka i osvajača duple krune FK Sarajevo.

Zanimljiv duel će biti i susret Feyenoorda i Hapoel Beer Ševe koji se igra od 19:00 sati, a što se tiče ekipa iz regiona, večeras će dobar rezultat iz prvog meča tražiti Maribor, Rijeka i Partizan.

Maribor će od 19:30 gostovati kod Ludogoretsa u Bugarskoj, a Rijeka koja je odigrala nekoliko sjajnih evropskih utakmica izaći će na megdan Gentu u Belgiji. Taj meč počinje od 20:30 sati.

Beogradski Partizan, čiji je glavni cilj za ovu sezonu ulazak u grupnu fazu Evropske lige, na svom terenu će dočekati norveški Molde, a taj meč igra se od 21:00 sat. Od zanimljivih duela izdvajamo duel Torina i Wolvesa, kao i Celtica i AIK Stockholma, dok će zanimljivo biti u duelima između Strasbourga i Eintrachta i AEK-a i Trabzonspora.

Play-off Evropske lige opet će proći bez bh. klubova koji tako ni ove godine nisu uspjeli napraviti nikakav iskorak na evropskoj sceni, odnosno nisu uspjeli čak ni doći u situaciju da se nadaju plasmanu u grupnu fazu drugog po jačini evropskog nogometnog takmičenja.

Široki Brijeg i Radnik ispali su u prvim pretkolima, dok su Sarajevo i Zrinjski uspjeli doći do 3. pretkola, no pored BATE Borisova i Malmoa nisu uspjeli napraviti iznenađenje i proći dalje.