Nogomet
16

Plavi u Zvorniku, Sloboda dočekuje Mladost, Zrinjski protiv Borca

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ovog vikenda igra se 24. kolo BHT Premijer lige. U subotu se igra šest utakmica, dok su dvije utakmice na programu u nedjelju. Željezničar će pobjedničku seriju pokušati nastaviti u Zvorniku protiv već otpisane Drine. Iako je tim sa Grbavice apsolutni favorit domaći najavljuju da se neće lako predati.

Prvi šef struke Željezničara Edis Mulalić zbog kartona je lišen usluga Kosorića, S. Stevanovića i Kjosevskog. Također, zbog povreda neće nastupati Đermanović, Tiago i Zolotić. Ipak, u plavoj svlačionici vlada dobra atmosfera i očekuje se osvajanje kompletnog plijena.

Za Zrinjski nema puno filozofije u sudaru sa Borcem. Lideru se pobjeda nameće ako imperativ u borbi za naslov prvaka. S druge strane, gosti iz Banja Luke pokušat će iznenaditi Plemiće. Gosti vode bitku za opstanak. U dosadašnji 11 utakmica odigranih u Mostaru Zrinjski je upisao deset pobjeda, a gosti iz grada na Vrbasu su samo jednom uspjeli osvojiti bod.

Tuzlanskoj Slobodi na megdan stiže Mladost Doboj Kakanj. Domaći imaju namjeru da osvoje tri boda i nastave borbu za vrh.

"Prihvatamo ulogu favorita, ali to moramo i potvrditi na terenu. Nema lakih utakmica, a to sam već rekao uoči meča sa Veležom. Sve u svemu, kvalitet je na našoj strani i od svojih igrača očekujem da to pokažu na terenu. Dobro ih poznajem, o njima imamo dovoljno informacija, ali njihove prednosti i mane ću reći svojim igračima u svlačionici. Znam da će imati dosta odsutnih igrača. Ono što je sigurno je da mi nemamo prava na kiks, posebno kada igramo kući", istakao je Husref Musemić strateg tima sa Tušnja.

Gosti najavljuju kako će u Tuzli pokušati osvojiti bod.

Čelik će do prve pobjede u proljetnom dijelu prvenstva pokušati doći u dvoboju sa Slavijom koja u posljednje vrijeme igra loše.

Olimpicu na noge dolazi već otpisani Velež. Sve osim trijumfa Vukova bilo bi iznenađenje. No, u prošlom kolu Rođeni su namučili Slobodu što su u najmlađem sarajevskom premijerligašu shvatili ozbiljno.

"Velež je matematički ispao iz lige i svi smatraju da će protiv njih biti lagano. No, oni su u posljednje vrijeme pokazali da se polako dižu. Protiv Slobode, koja je možda i najbolja ekipa lige, su primili gol tek u 96. minuti i sigurno neće biti lagan protivnik. Zbog svega toga ne očekujem laganu utakmicu i morat ćemo dati stoposto da bi ostvarili ono što želimo, a to je pobjeda", poručuje napadač Olimpica Emir Hadžić.

Komšijiski derbi odigrat će se na Piroti gdje će se sastati Travnik i Vitez. Gostima su bodovi mnogo potrebniji jer se Veziri nalaze u nezavidnoj poziciji. Zaostaju čak deset bodova od zone spasa.

Parovi i satnica:

Subota Drina – Željezničar 14:30 sati (prijenos na Moja TV) Čelik – Slavija 16:30 sati

Travnik – Vitez 16:30 sati Olimpic – Velež 16:30 sati Sloboda – Mladost DK 16:30 sati (prijenos na Moja TV) Zrinjski – Borac 18:00 sati (prijenos na Arena Sport)

Nedjelja Sarajevo- Radnik 16:00 sati (prijenos na BHT1) Široki Brijeg – Rudar Prijedor 19:30 sati

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo