Nogomet
262

Plavi trijumfom nad Balzanom zakoračili u naredno pretkolo Evropske lige

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Fudbaleri Željezničara uspješno su započeli ovogodišnji nastup na evropskoj sceni.

Tim sa Grbavice je kao gost u prvom pretkolu Evropske lige porazio malteški Balzan i obezbijedio miran revanš u Sarajevu što je bila velika želja svih navijača Želje.

Meč je okončan rezultatom 2:0 u korist bh. predstavnika, a i jedan i drugi pogodak bili su djelo Riada Bajića u ranoj fazi utakmice.

Rani golovi

Već u drugoj minuti nepropisno je u kaznenom prostoru Balzana zaustavljen Jasmin Bogdanović, pa je arbitar dosudio jedanaesterac za naš tim. Odgovornost je preuzeo Riad Bajić pogodivši za vodstvo Željezničara.

Osam minuta kasnije drugi pogodak na današnjoj utakmici postigao je Riad Bajić i praktično već tad riješio pitanje pobjednika.

Mreža Maltežana tresla se i u 17. minuti, ali je pogodak Bogdanovića poništen zbog nedozvoljene pozicije.

U 34. i 41. minuti Željezničar je propustio dvije dobre prilike za pogodak preko Zorana Kokota i Ognjena Đelmića.

Opao tempo u nastavku

Tempo igre u nastavku susreta je znatno opao čemu je doprinijelo i sparno vrijeme odnosno težak teren za igranje. Željezničar je znalački čuvao prednost stečenu još tokom uvodnih deset minuta meča.

Igralo se uglavnom na sredini terena, a prave prilike za postizanje pogotka su izostale s izuzetkom situacije iz samog finiša kada je Riad Bajić mogao kompletirati hat-trick. Naš predstavnik zabilježio je važan trijumf kojim je otvorio vrata narednog pretkola.