Nogomet
20

Plavi puni samopouzdanja gostuje na Pecari, Zrinjski trijumfom preuzima drugo mjesto

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Četiri utakmice 17. kola BHT Premijer lige igraju se danas. Najzanimljivije će biti na Pecari gdje će snage odmjeriti Široki Brijeg i Željezničar. Domaći žele nastaviti pobjedničku seriju i učvrstiti lidersko poziciju, dok gosti sa Grbavice puni samopouzdanja čekaju okršaj sa bivšim prvakom BiH.

Stoper Širokog Brijega Slavko Brekalo vjeruje da će njegov tim odigrati dobru utakmicu i osvojiti kompletan plijen.

"Igramo pred našim navijačima i svakako namjeravamo pobijediti za ostanak na vrhu tabele. Kako stvari stoje sada, imamo dobre šanse na oba fronta, kako u Kupu BiH, tako i u Premijer ligi. Ako nam se ukaže prilika na oba fronta, znat ćemo je iskoristiti", kazao je Brekalo.

Također, i gosti iz Doline ćupova nadaju se pozitivnom ishodu meča.

"Bit će to naporna i teška utakmica. Ipak, gosti smo lideru i jednoj od najboljih ekipa u državi. No, razmišljamo pozitivno i dat ćemo sve od sebe da se kući vratimo s pozitivnim rezultatom", rekao je defanzivac Plavih Mladen Zeljković za Klix.ba.

Prvi šef struke Željezničara Milomir Odović lišen je usluga jednog od najboljih igrača Riada Bajića zbog kartona. Treba istaći da gosti neće imati podršu navijača na ovom meču zbog napada huligana na mlade igrače Širokog Brijega u subotu u blizini stadiona Grbavica.

Aktuelnom prvaku Zrinjskom na megdan stiže Drina iz Zvornika. Eventualnim trijumfom Plamići bi na tabeli prestigli Sarajevo i preuzeli drugo mjesto. Slavija će odmjeriti snage sa Radnikom koji se nalazi u zoni ispadanja. Domaći najavljuju ofanzivnu igru i pobjedu koja će ih ostaviti u sredini tabele.

Travniku su prijeko potrebni bodovi u dvoboju sa Zvijezdom koja se, također, nalazi u opasnoj zoni. Očekuje se zanimljiv meč na Piroti.

Parovi i satnica: Zrinjski – Drina 15:00 sati Slavija – Radnik 15:00 sati Travnik- Zvijezda 15:00 sati Široki Brijeg – Željezničar 18:00 sati (prijenos na Arena Sport)

Rezultati utakmica odigranih u subotu: Mladost V.O. – Velež 0:0 Olimpic – Vitez 2:0

Čelik – Sloboda 2:2 Sarajevo – Borac 0:0