Nogomet
9

Plavi najavili pobjedu protiv Viteza i nastavak pozitivnog niza

Piše: D. B.
Tomislav Tomić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na današnjoj konferenciji za medije FK Željezničar, koja je održana u "Plavom salonu" stadiona Grbavica, novinarima su se obratili trener Plavih Admir Adžem i nogometaš Tomislav Tomić. Oni su najavili utakmicu 7. kola BHT Premijer lige BiH protiv Viteza u kojoj je cilj osvajanje sva tri boda.

Ekipa Željezničara je prema Adžemovim riječima dobro iskoristila pauzu u prvenstvu zbog reprezentativnih nastupa.

"Pauza za nas nije stigla u pravo vrijeme jer smo uvezali dvije pobjede. Mogli smo nastaviti dobar niz, međutim, šta je tu je. Odmorili smo se, ali i pojačali rad kako bi bolje pripremili igrače koji su nešto kasnije stigli u klub. Bilo je rovitih i bolesnih, ali su sada svi zdravi i spremni za nastupe. Zadovoljan sam onim što smo uradili tokom pauze, tako da spremni dočekujemo utakmicu protiv Viteza. Stalo nam je da pobijedimo pred našim navijačima", izjavio je Adžem.

Za slabiji start svog tima Adžem djelimično krivi težak raspored.

"Raspored nam nije išao na ruku, jer smo u prvim kolima igrali protiv opasnih protivnika, Širokog Brijega i Zrinjskog. Imali smo šanse, ali nas je protivnik znalački kaznio za promašaje", jasan je bio trener Željezničara.

Za utakmicu protiv Viteza će na raspolaganju imati gotovo sve nogometaše, koji su spremni za igru.

"Važno je to što su nam svi igrači zdravi uključujući Sadikovića i Nuspahića. Mali problem je to što su nam Hadžiahmetović i Memija s reprezentacijom BiH, pa još uvijek ne znamo koliko na njih možemo računati u sutrašnjoj utakmici. Sigurno je da ćemo izvesti najbolji sastav koji imamo u ovom trenutku", kazao je Adžem.

Nakon Adžema se novinarima obratio i Tomić, koji očekuje pobjedu svog tima. On nije na najbolji način počeo sezonu, ali je popravio formu i postigao dva gola u posljednje dvije utakmice.

"Imali smo dva teška gostovanja u kojima sam postigao dva gola. Nadam se da ću nastaviti dobru formu i postići gol i protiv Viteza. Znam da nisam najbolje počeo sezonu, ekipa se poprilično promijenila, igrao sam na poziciji polušpica i propustio dobre šanse. Sada sam ponovo na poziciji zadnjeg veznog, gdje najviše volim igrati. Tokom pauze smo se dobro fizički i taktički spremili, što ćemo sutra pokazati na terenu. Vitez nema mnogo bodova, ali po kvaliteti zaslužuje biti na boljoj poziciji. Nadam se lijepom vremenu, ranom golu i našoj pobjedi, kojom ćemo se još više približiti vrhu tabele", rekao je Tomić.

Željezničar i Vitez se sastaju sutra, a utakmica počinje u 19 sati.