|

Platini: Savjest mi je mirna

Platini: Savjest mi je mirna
0
A
Anadolija
21.12.2015. u 15:15
11
komentara
0

dijeljenja
Platini: Savjest mi je mirna Michel Platini (Foto: EPA)
Predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) Michel Platini koji je danas kažnjen zabranom rada u fudbalu narednih osam godina, izjavio je kako će na tu odluku podnijeti žalbu Arbitražnom sudu za sport u Lozani.
Platini je u pisanom saopćenju proces Etičkog komiteta FIFA-e protiv njega nazvao "pravim izrugivanjem". Prema njegovim riječima, cijeli proces bio je "orkestriran od strane upravljačkih tijela koja su mu dobro poznata". 

Njegova sudbina, kako je napisao, "bila je zapečaćena i prije 18. decembra" stoga je današnja odluka o zabrani rada "samo patetičan manevar koji prikriva stvarni razlog zbog kojeg je istjeran iz svijeta fudbala".

Uz podnošenje žalbe Platini je kazao kako će podnijeti tužbu parničnom sudu kako bi tražio odštetu za sve što je prošao od početka postupka. Kako je istakao, "njegovo ponašanje uvijek je bilo besprijekorno".

"Savjest mi je mirna", kazao je Platini.

On je danas uz osmogodišnju suspenziju kažnjen i sa 80.000 franaka, dok je predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Joseph Sepp Blatter također kažnjen zabranom rada u fudbalu u narednih osam godina te sa 50.000 franaka.

Istraga protiv ovog dvojca obuhvatila je spornu isplatu u iznosu od dva miliona švicarskih franaka iz 2011. godine koju je Blatter odobrio Platiniju.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...