Nogomet
0

Platini: Pokušava se narušiti moj imidž u važnom trenutku za nogomet

Totalsport
Michel Platini (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Michel Platini (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Evropske nogometne organizacije (UEFA) Michel Platini negirao je napise britanskog Daily Telegrapha koji ga optužuju da je primio novac za davanje glasa Kataru za dobivanje Svjetskog prvenstva 2022. godine.

"Uopće me ne čude takve neutemeljene glasine kojima se samo pokušava narušiti moj imidž u važnom trenutku za budućnost nogometa. Ni najmanje me to ne iznenađuje da budem iskren", rekao je Platini, koji nije negirao da se u nekoliko navrata sastao s Mohamedom Bin Hammamom, koji je navodno plaćao oko pet miliona dolara za davanje glasa Kataru.

"Pa naravno da sam se vidio s gospodinom Bin Hammamom. Obojica smo članovi FIFA-inog izvršnog odbora od 2002. godine. Tema naših razgovora bila je moja kandidatura za predsjednika FIFA-e u 2011. godini. A što se tiče glasina da mi je bivši predsjednik Nicolas Sarkozy naredio za koga da glasam mogu samo reći da meni niko ne govori šta ću raditi. Otvoreno sam i jedini rekao da sam glasao za Katar, ali samo zato da proširim nogometne horizonte", zaključio je Platini.