Serie A
112

Pjanićev Juventus remijem protiv Džekine Rome stigao do sedmog uzastopnog Scudetta

Piše: K. H.
U derbiju 37. kola talijanske Serije A Roma i Juventus odigrali su susret bez pogodaka čime je Stara dama i zvanično stigla do sedmog uzastopnog Scudetta.

Roma je u prvom poluvremenu bila puno bolji protivnik od Juventusa. Ekipa Eusebija Di Francesca sve vrijeme igrala je visok presing na posljednju liniju Stare dame, ali u samoj završnici nikako nisu uspjevali da pronađu Džeku i stignu do pogotka.

U drugom poluvremenu Juventus je došao do svoje igre i bio je puno opasniji protivnik, a posao im je dodatno olakšao Radja Nainggolan u 68. minuti kada je za samo pet minuta dobio dva žuta, odnosno crveni karton, te je svoje saigrače u finišu meča ostavio s igračem manje na terenu.

Ipak, Juventus nije imao previše želje za napadom pa je meč na kraju završen rezultatom 0:0.

U drugom meču, Napoli je bez većih problema savladao Sampdoriju u gostima. Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, a pitanje pobjednika odlučeno je nakon ulaska sjajnog Milika.

Poljak je u igru ušao u 71. minuti, bilo mu je potrebno samo nekoliko sekundi da na asistenciju Allana pogodi za 1:0, a onda u 80. minuti Albiol pogađa za 2:0.

Tabela: