Sjajna sezona
139

Pjanić za Klix.ba: Juventus se ne plaši nijedne ekipe, izostanak Džeke je hendikep za Romu

Piše: N. Kustura
Foto: EPA
Foto: EPA
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić u svojoj debitantskoj sezoni u Juventusu došao je na prag osvajanja evropske titule nakon plasmana Stare dame u finale Lige prvaka gdje očekuju pobjednika meča između madridskog Reala i Atletica.

Sjajni veznjak tako će biti prvi predstavnik naše države u finalu elitnog takmičenja nakon punih 16 godina i nastupa Hasana Salihamidžića u dresu Bayerna, a o utiscima nakon meča s Monacom Pjanić je govorio za naš portal.

Trostruka titula

"Prije svega drago mi je da ću predstavljati našu Bosnu i Hercegovinu u finalu Lige prvaka. To mi mnogo znači. Što se tiče finala, više puta sam rekao. Juventus se ne plaši niti jedne ekipe pa nam je svejedno ko će biti protivnik. U finalu ćemo igrati svoju igru i nadamo se osvajanju trofeja Lige prvaka", rekao je Pjanić za portal Klix.ba.

Sjajnu sezonu popularni Mire mogao bi krunisati osvajanjem trostruke titule. Već sljedeće srijede na rasporedu je finale Kupa Italije s Lazijom, a tri dana ranije Stara dama mogla bi zvanično osvojiti Seriju A u slučaju da u derbiju pobijedi Romu.

Foto: EPA
Foto: EPA

Veliki hendikep za Vučicu pred nedjeljni okršaj s Juventusom predstavljat će izostanak kapitena reprezentacije BiH Edina Džeke zbog povrede.

"Svi znamo kakav je Edin igrač i koliko je vezan za Romu. To je i pokazao u ovoj sezoni, a uostalom vodeći je strijelac Serije A. S pobjedom protiv Rome osigurali bi Scudetto. Idemo utakmicu po utakmicu i spremamo se već za nedjeljni derbi protiv Rome", rekao nam je Pjanić.

Protiv Grčke neće biti lako

Nakon izuzetno naporne sezone našeg veznjaka u junu očekuje vjerovatno i ključna utakmica protiv Grčke u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Rusiji.

"Protiv Grčke moramo biti svi spremni i moramo pružiti svoj maksimum. Svakako da neće biti lako. Potrebno je da budemo svi zdravi i to je najbitnije", poručio je za kraj veznjak Juventusa.

Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba

Pjanić je ove sezone odigrao 43 utakmice za Juventus u svim takmičenjima. Postigao je osam golova, a znatno efikasniji bio je u kreiranju šansi pa je upisao 14 asistencija.

Nezamjenjiv je član ekipe Massimiliana Allegrija i na pragu je osvajanja čak tri trofeja čime bi i definitivno zacementirao mjesto u historiji bh. nogometa.