19. kolo Serije A
40

Pjanić uspješniji od Džeke: Stara dama savladala Vučicu u Rimu i preuzela vrh tabele

F. Z.
Ronaldo i Pjanić slave pogodak (Foto: EPA-EFE)
Ronaldo i Pjanić slave pogodak (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Rome dočekali su večeras u 19. kolu talijanske Serije A na svom terenu ekipu torinskog Juventusa. Slavili su gosti rezultatom 2:1.

Juventus je do vodstva došao već u trećoj minuti susreta. Nakon centaršuta Paula Dybale lopta je došla do Meriha Demirela koji je matirao nemoćnog golmana domaćina. Već u desetoj minuti susreta bilo je 2:0 za goste. Strijelac je bio Cristiano Ronaldo s bijele tačke.

Roma je mogla smanjiti rezultat u 18. minuti susreta, ali je pokušaj Lorenza Pellegrinija blokiran. U posljednjoj minuti prvog poluvremena u prilici je ponovo Ronaldo, ali Portugalac ovaj put nije bio precizan.

Nakon 20 minuta igre u nastavku susreta u prilici je bio Edin Džeko, ali je kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine pogodio stativu. Roma je rezultat smanjila u 68. minuti susreta. Precizan s bijele tačke za Vučicu bio je Diego Perotti. Ostalo je do kraja susreta 2:1 za Staru damu.

Edin Džeko i Miralem Pjanić odigrali su svih 90 minuta za svoje ekipe. Pjanić je dobio i žuti karton.

Juventus je nakon ovog trijumfa usamljen na vrhu tabele sa 48 osvojenih bodova. Ekipa iz Torina sada ima dva boda više od drugoplasiranog Intera. Treći je Lazio sa 42 osvojena boda, dok je Roma sada peta s istim brojem bodova (35) kao i Atalanta.

Tabela: