Liga prvaka
12

Pjanić uoči Atletica: Slični su Juventusu, a imaju i dodatni motiv

Klix.ba
Pjanić na meču protiv Milana (Foto: EPA-EFE)
Pjanić na meču protiv Milana (Foto: EPA-EFE)
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić rekao je kako Atletico ima "sličnu filozofiju" kao Juventus pa se Stara dama mora poboljšati u Ligi prvaka.

Prva utakmica osmine finala igra se u srijedu na Wanda Metropolitanu.

"Nije se lako nositi s njihovom filozofijom pa je na nama da kontrolišemo obje utakmice i najvažnije je da postignemo pogodak u Madridu. Atletico ima mnogo sličnosti s Juventusom, obje ekipe su čvrste, dozvoljavaju malo prostora i ne primaju mnogo golova. Oni su veoma agresivni kada rade presing protiv protivničkih igrača, dok mi imamo jače individualne talente. Tu ćemo tražiti razliku u ovom dvomeču", rekao je veznjak za novine Il Giornale.

Finale Lige prvaka ove sezone igra se na Wanda Metropolitanu.

"Oni će biti dodatno motivisani jer žele na svom terenu igrati finale u kojem su bili dva puta u posljednjih pet godina. U tom periodu su bili u finalu isti broj puta koliko i Juventus", dodao je.

Dolazak Cristiana Ronalda i 13 bodova prednosti na tabeli Serije A Juventus su promovisali u favorite za osvajanje Lige prvaka koju nije osvojio još od 1996. godine.

"Osjećamo se snažnim, čak i nakon ispadanja iz Kupa Italije od Atalante. Osim toga, imamo odlične rezultate ove sezone. Bilo je nekoliko komplikovanih mečeva u posljednje vrijeme pa se moramo poboljšati u dva ili tri segmenta pred nokaut fazu. Primamo previše golova u posljednje vrijeme i to nam ne priliči. Tim se mora braniti zajedno, a kada kažem zajedno, onda mislim na cijelu ekipu. Čak i napadači moraju učestvovati u odbrani. Ovo je veoma važna godina i moramo se skoncentrisati", rekao je Pjanić.

Juventus je izgubio dvije od šest utakmica Lige prvaka i to kući od Manchester Uniteda i u gostima kod Young Boysa.

"Trebali smo te noći pobijediti United 4:0. Dokazali smo mnogo puta kako smo jaki, ali ljudi uvijek žele kreirati osjećaj panike oko nas. Nismo zabrinuti", poručio je Pjanić.