Podaci Transfermarkta
22

Pjanić ubjedljivo najskuplji bh. nogometaš, Demirović prestigao Džeku na trećem mjestu

K. H.
Nogometna reprezentacija BiH pred meč protiv Italije u Torinu (Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH pred meč protiv Italije u Torinu (Foto: E. M./Klix.ba)
Miralem Pjanić trenutno je ubjedljivo najskuplji bh. nogometaš i njegova vrijednost je 40 miliona eura, dok je kapiten Zmajeva Edin Džeko pao na četvrtu poziciju.

Prema podacima portala specijalizovanog za vrijednost nogometaša - Transfermarkt, Pjanić je sa 40 miliona najvrijedniji bh. igrač, dok je na drugoj poziciji trenutno kapiten Bašakšehira Edin Višća, a vrijednost ovog 30-godišnjaka je 11,5 miliona eura.

Na trećoj poziciji je mladi napadač Freiburga Ermedin Demirović čija vrijednost se procjenjuje na 10 miliona eura, dok su na diobi četvrtog i petog mjesta Edin Džeko i Sead Kolašinac s procjenjenom vrijednošću od osam miliona eura.

Kako Ermedin Demirović još nije debitovao za Zmajeve, on se ne nalazi na ovom spisku
Kako Ermedin Demirović još nije debitovao za Zmajeve, on se ne nalazi na ovom spisku

Šesti je Krunić sa šest miliona eura, sedmi Gojak sa 4,5 miliona, osmi Ahmethodžić s tri miliona eura, a tu su još Gojko Cimirot (četiri miliona) te Dennis Hadžikadunić i Stjepan Lončar (dva i po miliona eura).

Treba reći i to da je osim Demirovića i Hadžikadunića svim našim igračima vrijednost u padu.

Podsjetimo, Zmajevi će u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine gostovati u Finskoj 24. marta, dok sedam dana kasnije dočekuju selekciju Francuske, što će ujedno biti i prvi mečevi u sklopu ovog takmičenja. Susret protiv Finske će ujedno biti i debi za selektora Peteva.