Intervju za Klix.ba
231

Pjanić o utakmici s Grčkom, kvalifikacijama, Ligi prvaka, Ronaldu, sinu Edinu, Joshui...

Piše: N. Kustura
Miralem Pjanić je u prvoj utakmici BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Armenije potvrdio koliko je zaista bitan igrač za Zmajeve te kako će od njegovog raspoloženja i partija zavisiti i ishodi narednih mečeva naše selekcije.

Mozak ekipe i pokretač gotovo svih akcija u nekoliko navrata je svojim brilijantnim potezima digao publiku na noge, a upravo nakon njegovog maestralno izvedenog kornera Rade Krunić je načeo mrežu tvrdih Armenaca.

BiH je pobjedom na Grbavici otvorila kvalifikacije, a već u utorak Pjanića i društvo u Zenici očekuje duel s još čvršćim Grcima.

Zmajevi se u miru i tišini u kampu Nogometnog saveza BiH pripremaju za dvoboj, a Pjanić je izdvojio vrijeme kako bi za portal Klix.ba razgovarali o brojnim aktuelnim temama.

Naravno, u prvom planu bila je predstojeća utakmica s Grčkom, gdje smo čuli njegova razmišljanja i očekivanja od meča, a dotakli smo se i našeg najvećeg protivnika u kvalifikacionoj grupi - Italijana.

Pjanić u razgovoru s novinarom portala Klix.ba (Foto: E.M./Klix.ba)
Pjanić u razgovoru s novinarom portala Klix.ba (Foto: E.M./Klix.ba)

"Italija je favorit u našoj grupi. Imaju dobre igrače, iako je mlada reprezentacija. Upravo ti novi igrači već sada imaju veliku ulogu u ekipi. Međutim, danas je sve moguće pa neće ni njima biti lako ni protiv koga u našoj grupi", rekao je, između ostalog, popularni Mire.

S veznjakom Juventusa razgovarali smo i o duelu Stare dame u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Ajaxa, o atmosferi u ekipi iz Torina, dok je o Cristianu Ronaldu govorio s velikom dozom poštovanja.

Pjanić nam je otkrio kojeg saigrača najviše voli njegov sin Edin, razgovarali smo i o prijateljstvu sa svjetskim bokserskim prvakom Anthoyjem Joshuom, ali i o humanitarnim akcijama na koje se Mire redovno odaziva.

Kompletan intervju pogledajte u priloženom videu.