Komentar na transfere
29

Pjanić o slučaju "Cuadrado i Lukaku": U nogometu me ništa ne iznenađuje

D. B.
Bh. reprezentativac Miralem Pjanić tvrdi da nije iznenađen dolaskom Juana Cuadrada u Inter i potencijalnim transferom Romelua Lukakua u Juventus.

Nerazzurri su radili na dogovoru za Lukakua u proteklih nekoliko mjeseci, no odustali su od njega nakon što su saznali da je tajno pregovarao s Bianconerima. S druge strane, Juventus ne može dovesti Belgijanca dok ne proda Dušana Vlahovića.

U međuvremenu je Cuadrado napustio Juventus kao slobodan igrač ovog mjeseca te se pridružio Interu potpisavši jednogodišnji ugovor uz opciju produženja saradnje na još jednu sezonu.

Govoreći za Gazzettu dello Sport, Pjanić se osvrnuo na slučaj pomenutih igrača.

"Ništa me ne iznenađuje u nogometu. Cuadrado je bio slobodan nakon što mu je istekao ugovor s Juventusom, a ako je odlučio otići u Inter i nastaviti igrati na visokom nivou, to se mora poštovati. Izbora ima, ali je Juan dao Juventusu osam godina i to ne treba zaboraviti", izjavio je Pjanić.

Potom je odgovorio na pitanje da li mogući dolazak Lukakua u redove Stare dame može imati sličan utjecaj kao kada je 2016. godine stigao Gonzalo Higuain.

"Nije ih fer uspoređivati, oni su različiti slučajevi. Higuain je bio izvanredan napadač, igrao je za Real Madrid i 2016. godine je postigao 36 golova za Napoli u 'ludoj' sezoni. Zbog toga je Juve platio klauzulu od 90 miliona eura za Pipitu, a Lukaku je u drugačijoj situaciji, vratio se nakon komplikovane godine u Interu. Također, on nije s Nerazzurrima, nego je u Chelseaju", dodao je bh. reprezentativac.

Na kraju je govorio o ideji prodaje Vlahovića u svrhu kupovine Lukakua.

"Ako misle da je sada bolje imati 'devetku' s Lukakuovim karakteristikama nego s Vlahovićevim, onda će naći najbolje rješenje za sve. Sviđa mi se Dušan mnogo kao igrač, mlad je i ima veliki potencijal. Puno je pokazao u Fiorentini, no u Torinu je dres 'teži', tek treba pronaći konzistentnost. Lukaku ima više internacionalnog iskustva, on je potpuno izgrađen igrač", zaključio je Pjanić.