Tri boda su najbitnija
50

Pjanić: Nismo igrali na našem nivou, protiv Armenije moramo pokazati drugo lice

K. H.
Miralem Pjanić (Foto: M. O./Klix.ba)
Miralem Pjanić (Foto: M. O./Klix.ba)
Bh. reprezentativac Miralem Pjanić rekao je nakon pobjede protiv Lihtenštajna rezultatom 5:0 u meču 5. kola kvalifikacija za Euro 2020 da Zmajevi moraju puno bolje igrati u nedjelju protiv Armenije ukoliko žele osvojiti tri boda.

Naš tim je do 80. minute imao prednost od samo 1:0, ali furioznom igrom do kraja meča uspjeli su postići još četiri pogotka i na kraju upisati ubjedljivu pobjedu.

U izjavi za Nova BH Pjanić je nakon meča rekao da je našem timu nedostajao završni pas i da se previše igralo "u širinu"

"Teška utakmica. Igrali smo malo sporo, nedostajao je zadnji pas, previše smo kružili i mislim da smo u prvom poluvremenu mogli postići više pogodaka kako bi čuvali snagu za nedjelju. Pobjeda je tu, idemo dalje i bitno se oporaviti pred narednu utakmicu. Utakmica je bila otvorena, u nogometu se nikad ne zna i može biti teško kada imaš minimalnu prednost. Danas stvari nisu bile na nivou kao prije i u nedjelju moramo pokazati drugo lice", kazao je Pjanić.

Nakon toga, Miralem je istakao da će protiv Armenije biti teška utakmica i da su nam tri boda neophodna.

"Očekuje nas teška utakmica, nije bilo lagano igrati na Grbavici protiv njih, ali sigurno je da moramo osvojiti tri boda da bi ostali u trci za drugo mjesto", kazao je Pjanić.

Naredni meč Zmajevi igraju u nedjelju od 15:00 sati protiv Armenije.