Zanimljivo mišljenje
183

Pjanić: Nijedan igrač osim Ronalda i Messija ne vrijedi 100 miliona eura

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Juventus će sutra navečer (20:45) u gradskom derbiju dočekati Torino, a italijanska La Stampa je napravila intervju sa standardnim prvotimcem Stare dame i reprezentativcem BiH Miralemom Pjanićem.

Pjanić je na početku intervjua istakao kako je svaki derbi poseban na svoj način.

"Odrastao sam u Luksemburgu, a otac mi je stalno pričao o derbiju između Sarajeva i Željezničara. Nažalost, nisam ga imao priliku gledati, ali kada sam otišao u Francusku imao sam priliku igrati u dva velika derbija, Metz - Nancy i Lyon - St. Etienne. Ipak, utakmica između Rome i Lazija je najteža za igrati", rekao je Pjanić.

O Torinu je govorio biranim riječima.

"Torino je opasna ekipa koja može namučiti bilo koga. Poštujemo ih, ali mi idemo na pobjedu i nastavak uspješnog niza. Što se tiče njihove ekipe, poznajem dobro Rincona koji je bio ovdje, sa Burdissom sam nekada igrao, a veliki sam prijatelj sa Ljajićem kojem želim uspješnu sezonu", rekao je Pjanić.

Pjanić je otkrio kako se divio treneru Torina Siniši Mihajloviću dok je igrao.

"S uživanjem sam gledao njegove fantastične slobodne udarce. Šutirao je unutrašnjim dijelom stopala, ali izuzetno jako. On je neko kome sam se divio i koga sam oponašao. Sviđa mi se i kao trener, prenosi svoju energiju na igrače i sve njegove ekipe su igrale veoma dobro", izjavio je Pjanić.

Naš reprezentativac je dao zanimljiv odgovor na pitanje da li napadač Torina Andrea Belotti vrijedi 100 miliona eura koliko Bikovi traže za njega.

"Igra zaista dobro, ali 100 miliona je previše. Mislim da samo dva igrača vrijede toliko, a to su Cristiano Ronaldo i Lionel Messi. Samo oni su sposobni davati dva-tri pogotka na meču", rekao je Pjanić.