Emotivan trenutak
84

Pjanić na utakmici Juventusa ispraća zvijezde: Nema kilometara koje ne bih prešao zbog vas

D. P.
Pjanić, Marchisio, Pepe i Barzagli (Foto: FC Juventus)
Pjanić, Marchisio, Pepe i Barzagli (Foto: FC Juventus)
Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Miralem Pjanić stigao je na utakmicu između Juventusa i Lazija, koja je posljednja na domaćem terenu za Giorgija Chiellinija i Paula Dybalu u dresu Stare dame.

Dvije velike zvijezde večeras igraju posljednji meč u dresu Juventusa na Allianz stadionu pošto je potvrđeno da Giorgio Chiellini i Paulo Dybala napuštaju Juventus na kraju sezone.

Chiellini je napustio teren u 17. minuti pošto je toliko godina proveo u Juventusu, a tokom izlaska ispratili su ga nevjerovatnim ovacijama s Allianz stadiona.

S druge strane, u timu je i Dybala koji neće produžiti ugovor sa Starom damom i nakon ljeta postat će igrač nekog novog kluba, najvjerovatnije u Italiji, kako prenose posljednje informacije.

Sve to nije moglo proći bez Miralema Pjanića koji je oduvijek bio u sjajnim odnosima s Chiellinijem i Dybalom. Prije utakmice poslao je emotivnu poruku.

"Prijateljstvo, poštovanje i zahvalnost ne mjere se kilometrima i nema udaljenosti koju ne bih prešao da vas vidim. Emocije i uzbuđenje u očima ljudi, koje ćete vidjeti i riječi koje ćete čuti govore ko ste i šta predstavljate za ove navijače. Tu smo svi za vas", poručio je Pjanić preko društvenih mreža.

Inače, Juventus igra pretposljednji susret, ali i zadnji na svom terenu ove sezone. Godina se ne može opisati uspješnom jer tim nije osvojio niti jedan trofej.