Uvjeren u uspjeh
6

Pjanić: Možemo pobijediti Barcelonu, želimo šest bodova iz posljednje dvije utakmice

Klix.ba
Miralem Pjanić (Foto: EPA-EFE)
Miralem Pjanić (Foto: EPA-EFE)
Bh. reprezentativac Miralem Pjanić smatra da njegov klub Juventus može ponovo pobijediti Barcelonu.

Bianconeri su remizirali sa Sportingom u utorak navečer, a sada im prijeti eliminacija ukoliko ne pobijede Barcelonu u Torinu, posebno jer su na stadionu Camp Nou Katalonci trijumfovali rezultatom 3:0.

"Već jednom smo pobijedili Barcelonu kod kuće, možemo to ponovo učiniti. Kad dođe vrijeme, dat ćemo sve od sebe, želimo šest bodova iz posljednje dvije utakmice. Uvjeravam vas da je teško doći u Lisabon i pobijediti Sporting 3:0 ili 4:0. Možda potcjenjujete timove, jer su Olympiakos i Sporting veoma dobre ekipe, posebno defanzivno. Zbiju se u zadnjoj liniji, a nakon toga idu u brze kontre. Ako se ne postavite savršeno, u problemima ste. To nam se dogodilo u prvom poluvremenu, ali smo u drugom postigli veoma važan gol. Igrao sam preduboko, teško smo iznosili loptu i griješili smo u dodavanjima. U drugom poluvremenu smo dobro prolazili između njihovih linija, tako da smo im Khedira, Dybala i ja napravili probleme", izjavio je Pjanić.

Juventus nakon četiri odigrana kola u grupi D Lige prvaka drži drugu poziciju sa sedam bodova, tri manje od lidera Barcelone i isto toliko više od trećeplasiranog Sportinga. Olympiakos je posljednji četvrti sa samo jednim bodom.