Veoma razočaran
32

Pjanić: Izgubili smo dva boda protiv Intera, izašao sam brzo jer je ponestajalo vremena

Klix.ba
Miralem Pjanić (Foto: EPA-EFE)
Miralem Pjanić (Foto: EPA-EFE)
Juventus u subotnjoj utakmici talijanske Serije A kao domaćin nije uspio pobijediti Inter, a igrači Stare dame, među kojima je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić, nisu krili razočaranje.

Prvo što su novinari pitali Pjanića nakon završetka utakmice rezultatom 0:0 jeste da objasni svoju reakciju prilikom izmjene. Dok je izlazio s terena, Mire je bio veoma ljut te je nešto "dobacio" treneru Massimilianu Allegriju. Međutim, bh. reprezentativac tvrdi da nema problema.

"Ništa se nije dogodilo, samo sam želio napustiti teren što prije jer je ponestajalo vremena, a mi smo željeli dobiti utakmicu", izjavio je Pjanić.

Razočarenje remijem 0:0 nije krio.

"Evidentno je da su igrači razočarani, jer smo bili bolja ekipa na terenu, ali svoje šanse nismo iskoristili. Inter je dobra ekipa, imaju kvalitet, a ja poznajem rad njihovog trenera Luciana Spallettija. Šteta, bili smo bolji i mogli smo napraviti više za pobjedu", rekao je nogometaš Juventusa.

Ipak, Stara dama se okreće narednim utakmicama.

"Moramo osvajati više bodova, jer ja smatram da smo u ovoj protiv Intera izgubili dva, posebno jer Inter nije imao šansi za gol. Ipak, igraju odličnu sezonu, a ako ekipe u vrhu nastave ovim tempom, prvak će biti odlučen na samom kraju sezone", kazao je Pjanić.

Cilj Juventusa je da osvoji sedmu titulu u nizu.

"Juventus je uvijek poštovao svoje protivnike, ali smo ovu utakmicu morali dobiti. Ipak, lopta jednostavno nije htjela u mrežu. Želimo nastaviti dominirati u Seriji A te osvojiti sedmi Scudetto u nizu. Dat ćemo sve od sebe", dodao je bh. reprezentativac.

Žrijeb osmine Lige prvaka će biti obavljen u ponedjeljak, a Miralem se nada da Juventus neće izvući Manchester City.

"Iskreno, koga god da izvučemo, bit će teško. Oduvijek sam poštovao ekipe koje je vodio trener Pep Guardiola, jer igraju lijep i efikasan nogomet. Najradije bih izbjegao Manchester City", završio je Pjanić.