Serie A
93

Pjanić asistirao u pobjedi Juventusa protiv Milana, Bonucci pogodio protiv bivšeg kluba

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Juventusa savladala je u velikom derbiju ekipu Milana, a konačni rezultat na kraju je glasio 3:1.

Milan je na početku susreta preuzeo kontrolu nad igrom i pokušao je kroz niz kratkih dodavanja doći do gola Buffona, ali već u osmoj minuti, prva greška na sredini terena surovo je kažnjena.

Pjanić je dodao loptu do Dybale, Argentinac se odmah okrenuo prema golu Donnarumme i udarcem s nekih 20-ak metara pogađa za 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača.

Rossoneri su nastavili s istom igrom, a prvu veliku priliku za ekipu Genara Gattusa propustio je Andre Silva u 16. minuti kada je nakon centaršuta Calhanoglua šutirao glavom pored gola. Ipak, ono što nisu uradili tada, igrači Milana uspjeli su u 28. minuti.

Calhanoglu je sjajno centrirao iz kornera, a na pravom mjestu u prvoj utakmici na Juve Areni bio je Leonardo Bonucci koji glavom postiže pogodak za 1:1.

Talijan je, bez obzira na činjenicu da je s velikim uspjehom nosio dres Juventusa, proslavio pogodak, a zanimljivo, ovo je prvi gol u sezoni koji je Stara dama primila nakon prekida, a postigao je bivši defanzivac ovog kluba. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku meča Juventus je pokušavao doći do pogotka i nove prednosti, međutim njihova igra izgledala je i više nego blijeda, a najbolju priliku imao je Milan preko Calhanoglua kada je pogodio prečku, da bi iz istog napada Suso šutirao, ali mu ej Buffon odbranio.

Kako se bližio kraj utakmice, Juventus je sve više i više napadao, a onda im pobjedu donosi rezervista Cuadrado koji pogađa glavom za 2:1, da bi konačnih 3:1 u finišu meča postavio Khedira u 87. minuti susreta.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić na terenu je proveo 76. minuti, a umjesto njega u igru je ušao Bentancur.

Tabela: