Komentari (147)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pape nema autoriteta u repki i to mu je najveca boljka,plus da ne spominjemo da je takticka neznalica.Hvala mu za sve ali vrijeme je da ide
Vaha svoj ti Pos'o
Najveći poraz za BIH će biti ostanak Safeta... Dok njegov buraz progura kroz reprezentaciju sve svoje momke, mi ćemo ostati bez kvalitetnih igrača koji bi nam garantovali uspjehe narednih 10 godina...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
ukratko ne trebamo mu se nadati zato sto nemamo para da ga platimo...
ja mislim da nije ni zbog toga nego vaha vrlo dobro zna ko je u savezu ima tamo jos sljama i tajkuna koji gledaju interes
UOPĆE NIJE DO PARA, VAHA JE SA SVOJE 62 OSTVARIO SVE ŠTO ŽIV ČOVJEK MOŽE DA MU NEKO MOŽE OBEĆATI APSOLUTNI AUTORITET U REPKI SUTRA BI TI BIO NA AERODROMU BEZ "PARE DINARA" JER NJEMU KEŠ NE TREBA ALI KO MU TO U OVOJ DIVLJINI MOŽE OBEĆATI.....PRVO OD POKVARENIH IGRAČA, PA ONIH "VUKOVA" OKO REPKE.....NIJE LUD DA SE S TIM ZAMARA KAD MOŽE RADITI U ZDRAVOJ SREDINI
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Nogometni savez mora uspostaviti kodex ponasanja u I oko reprezentacije jasno definisuci sta se smije a sta ne. Strucni stab treba da donese pravilnik (recimo prepisan od Njemacke repke) kako se pripremati za kvalifikacione utakmice a kako za velika takmicenja, gdje obavljati pripreme kako I u kojoj mjeri dozirati odredene vrste priprema. Tacno odrediti kako se pripremati na kondicionom, taktickom I tehnickom planu. Takav pravilnik ostaje I za buduce generacije s tim da konstantno treba da se unapreduje ali I da se osigura nacin njegove sprovedbe.
Ovo mi sve lici na sljedeci scenario: Savez rjesio da ostavi Safeta i sad se priprema teren. Javnost treba da se malo obradi s argumentima kao nije to ni tako lose, ne mozemo naci boljega selektora, uspjeh je i kvalifikacije na svjetsko prvenstvo. Istina je da mi imamo u ovom trenutku jako dobru generaciju kojoj je najmanje bilo mjesto u drugom krugu. Istina je i to da bez dobrog selektora nema ni rezultata. Treba nam jednostavno neko ko ce tako da postavi igru i igrace da nam protivnik ne pravi deset sansi po utakmici. I kad imamo neku ravnotezu na terenu ostalo treba da odluci razlika i klasi konkretno u nasem slucaju Dzeko i Pjanic. Novi selektor ne mora biti Vahid, ima dosta dobrih trenera koji bi prihvatili ovaj posao za Safetovu platu.
Dobar tekst, realan... Ovo je dokaz da nas covjek moze svuda u svijetu da bude uspjesan samo ne u Bosni... Ja sam se zakleo da ako susic ostane selektor ja ni jednu jedinu utakmicu necu gledati... Cim pobjedimo kipar i andoru onda ce svi da pricaju da je susic fudbalski znalac, maestro... A onda kada nas ubije Belgija ili Vels (Gereth BALE) ee onda ce da bude prica da je BALE prebrz i da je klasa za sebe... MI SMO MALA REPREZENTACIJA KOJA SE SAMO IGROM SLUCAJA NASLA NA VELIKOM PRVENSTVU KOJA IMA SAMO LUDU SRECU STO NE GUBI SVAKU UTAKMICU 6:2 KAO ONDA OD PORTUGALA... KAO ARGENTINE, EGIPTA::: NISMO POBJEDILI NI JEDNU VELIKU EKIPU I TACKA!!!!!!!!!!!
Šta ćemo ba mi pregaziti i rasturiti? Daj spustimo se na zemlju, i hladne glave...
BiH je u Brazilu bolje odigrala i postigla vise nego nekadasnja Jugoslavija na SP 1974 i 1982. Ako se uporede timovi, realno jedino Begovic, Pjanic, Dzeko i sanse ima Besic se mogu porediti recimo sa asovima kosto su bili Dzajic, Katalinski, Sljivo, Susic, Halilhodzic, Enver Maric, Bajevic...ni meni nisu jasni ovi negativni komentari prema selektoru koji je izvukao maksimum od igraca trenutno na raspolaganju.
idite ljudi gledajte spanske i turske sapunice niste vi za fudbala.
zašto imam osjećaj da ćemo na kraju ostati bez Sušića?
još kad bi Enes Ratkušić, sociolog, razumio fudbal to bi bilo super!
safet sve ok,al ako bude dalje vodio ekipu docicemo opet na pocetak 2000 kad smo bacali baklje u teren i skandirali savez napolje.
NOVCA IMA NSBIH DOVEDITE STRANCA
Evo trenera koji bi bio najbolji za BiH http://youtu.be/iVTlplzAdr0
Slažem se sa većinom koja smatra da Pape treba da ode.. Meni kod njega lično smeta to što je čovjek potpuno ravnodušan, ne preuzima nikakvu odgovornost za svoje postupke i poslije svega on bi i dalje da bude selektor. Valjda je trebalo nakon dolaska u Sarajevo izaći u javnost objasniti neke stvari, pogotovo onu utakmicu sa Nigerijom. Kao selektor stati ispred svojih igrača i priznati neke pogreške. Hej, mi smo očekivali da on ponudi ostavku, a on se nije udostojio ni da se obrati ljudima u ovoj zemlji. Nama, koji smo strepili, plakali, radovali se svakoj utakmici naše reprezentacije. Hvala mu, ali on ne zaslužuje da je više vodi.
ako ko prati hajduk vidit ce da bratic nije dzaba pozvan to samo mogu govorit neznalice.
"Nama treba selektor koji će sportsku javnost uvjeriti da ćemo se, ne plasirati na Evropsko prvenstvo, nego da ćemo naše rivale pregaziti i rasturiti"....pa kako onda ovaj novinar tvrdi da je safet najbolje rijesenje...sjetite se samo izjava da cemo sa Albanijom igrati na bod i da nam je sa Nigerijom dovoljno nerijeseno...to nijedan normalan selektor ne bi izjavio...
Zlatko Vujović i Safet Sušić su dva potpuno razlicita tipa igraca.... a da li je tadasnji Generalstab odlucivao to je vec druga tema. I drugo zasto Safeta Sušića prozivati sto je u reprezentaciji Igrao njegov necak... U svakom slucaju Safetov necak je bio i sistent kod jednog od 4 gola Reprezentacije. Mislim da su nase zvijezde krive ili bolje reci njihov mentalitet. To je bilo i u bivsoj Jugi a i sada....treba pogledati "zvjezde" i BiH i Hrvatske na ovome SP... Sve "zvjezde" a kako su igrali! bez zara, bez emocija, bez obzira na to da svi ocekuju od njih barem borbu, da pokazu srce, da izgore na terenu... a to me potsjeca na pitanje Sta je platonska ljubav? odgovor: ruka u ruci, stvar u stvari a nista u stvari! i tako su i igrali. I jos nesto....sve "zvjezde" i BiH i Hrvatske su se namlatile love, a narod/pucanstvo ko sljivi! Kada se odnos izmedju Eura/Dolara i igranja za reprezentaciju bude promjenio bit ce i uspjeha. Selektor nije toliko kriv kolko akteri na terenu!
e dobro si napisao jadranko. samo su fudbaleri krivi i niko drugi. razmazene zvijezde