{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pirić: Mislimo i na naše mlade igrače iz dijaspore

F
21.10.2014. u 16:01
0
2
Pirić: Mislimo i na naše mlade igrače iz dijaspore
0
Pirić: Mislimo i na naše mlade igrače iz dijaspore
Denijal Pirić
U Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici od 31. oktobra do 2. novembra bit će obavljeno završno selektiranje mladih nogometaša iz dijaspore koji su učestvovali u projektu "Otvorena vrata". Selektori omladinskih reprezentacija BiH Toni Karačić, Sakib Malkočević i Zoran Erbez imat će priliku da steknu uvid u njihov kvalitet.
"Projekt "Otvorena vrata" daje mogućnost dječacima bh. porijekla koji žive u inozemstvu da pokažu šta znaju i eventualno nastupe za naše nacionalne timove. U Njemačkoj je izvršena selekcija mladih nogometaša iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Holandije, Francuske, Švicarske, Luksemburga i Norveške, a sve pod nadzorom licenciranih trenera Omera Boškaila, Muje Salkanovića i Edhema Durana", rekao je tehnički direktor NSBiH Denijal Pirić.

"NSBiH sa svojim rukovodstvom vodi brigu o mladim igračima iz dijaspore, a sa završnim selektiranjem želimo da im ispunimo želju i damo šansu da obave jedan trenažni ciklus u našem Trening kampu, te da upoznaju kompleks u kojem se pripremaju reprezentativci svih naših selekcija", zaključio je Pirić.

Za tri dana u Trening centru NSBiH 35 talentovanih igrača će obaviti dva treninga i odigrati dvije kontrolne utakmice, saopćeno je iz NSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: