Nogomet
0

Pique i Puyol propuštaju finale Kupa kralja, pod upitnikom i Bartra

Totalsport
Gerard Pique (Foto: AFP)
Gerard Pique (Foto: AFP)
Dan uoči finala Kupa kralja protiv Real Madrida trener nogometaša Barcelone Gerardo Martino u velikim je problemima sa svojom odbrambenom linijom.

Kako izvještavaju katalonski dnevnici El Mundo Deportivo i Sport, finale u Valenciji će sigurno propustiti Gerard Pique koji je zadobio povredu kuka u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Atletica. Iako su već prve prognoze govorile da ga čeka oko četiri sedmice pauze, 27-godišnji stoper je napornim radom vratio nadu da će se ranije vratiti na teren. No, u ponedjeljak se ipak pokazalo da je bol još uvijek prejaka, pa je Pique nastavio trenirati po posebnom programu i nema praktički nikakvih izgleda da će zaigrati u El Clasicu.

Kapiten Carles Puyol cijele sezone ima problema s lijevim koljenom. Treneru Martinu je rekao da je spreman pomoći bude li potrebno, ali malo je vjerovatno da će se argentinski stručnjak u finalu Kupa osloniti na igrača koji nije 100 posto spreman i koji nije igrao duže od mjesec dana.

Najizglednijim se u ovom trenutku čini da će se na vrijeme za finale oporaviti Marc Bartra koji je propustio subotnje gostovanje u Granadi zbog povrede zadnje lože.