La Liga
17

Pique i Alena donijeli pobjedu Barceloni protiv Villarreala

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Barcelone upisala je sigurnu pobjedu u susretu 14. kola španske La Lige na domaćem terenu protiv Villarreala rezultatom 2:0.

Blaugrana je bolje otvorila meč pa su tako već u 9. minuti imali prvu priliku preko Messija, ali njegov udarac je sjajno odbranio gostujući golman. Gosti su šest minuta nakon toga zaprijetili preko Chukwueze, no Ter Stegen je bio siguran, a onda je Rakitić u 18. minuti šutirao malo pored gola.

Barcelona je u vodstvo stigla u 36. minuti kada je Gerard Pique ispratio centaršut Dembelea i pogodio za prednost aktuelnog prvaka Španije od 1:0.

To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena, a nakon što su u nastavku propustili nekoliko prilika da riješe pitanje pobjednika, Barcelona je drugi pogodak postigla u 87. minuti kada je Carles Alena savladao Asenja i pogodio za konačnih 2:0.

Ovom pobjedom Barcelona se vratila na prvo mjesto sa dva boda više od Seville, ali i utakmicom više s obzirom na to da tim iz Andaluzije tek treba odigati svoj susret 14. kola protiv Alavesa.