Poljak u velikoj formi
117

Piatek: Učinit ću Milan ponovo velikim

Klix.ba
Krzysztof Piatek (Foto: EPA-EFE)
Krzysztof Piatek (Foto: EPA-EFE)
Krzysztof Piatek briljira u dresu Milana. U pet odigranih susreta u dresu Rossonera postigao je šest pogodaka i izjednačio učinak čovjeka kojeg je naslijedio u napadu Milana Gonzala Higuaina.

Higuainu, koji je ove zime otišao u Chelsea, je za šest pogodaka trebala čitava polusezona, a Piatek ne namjerava stati na ovom učinku, već najavljuje još veće stvari.

"Učinit ću Milan ponovo velikim", izjavio je Piatek za poljski list Przeglad Sportowy u stilu Donalda Trumpa, a potom se uozbiljio.

Svjestan je 23-godišnji Poljak da je u centru pažnje ljudi širom svijeta zbog igara ove sezone, ali isto tako smatra kako ga previše dižu u zvijezde.

"Kada bih zaista imao sve kvalitete kojima me novinari opisuju, bio bih najbolji igrač u historiji. Ali, shvatam da je njihov posao da pretjeruju. U ovom trenutku mnogo su mi važniji golovi od izlaženja po naslovnicama novina", rekao je Piatek koji je odlično primljen na San Siru.

"Presretan sam u Milanu, momci su zaista sjajni. Stalno se družimo, redovno idemo na večere Calhanoglu, Bakayoko, Paqueta, Kessie, Rodriguez, Borini i ja. Zaista smo prava ekipa", dodao je Piatek.