Slobodin trener
12

Petrović: Željezničar je u istom paklu kao i mi, nadamo se finalu Kupa

Piše: A. K.
Slavko Petrović (Foto: D. Z./Klix.ba)
(Foto: D. Z./Klix.ba)
U okviru polufinala Kupa BiH sutra će na stadionu Tušanj u Tuzli biti odigrana uzvratna utakmica između Slobode i sarajevskog Željezničara.

Trener Crveno-crnih Slavko Petrović sutra očekuje dobar rezultat i naglašava da je protivnička ekipa u istom paklu kao i domaćin.

"Željezničar je u istom paklu kao i mi. Deseti dan, a četvrta utakmica. Obje ekipe su umorne i odmorne dovoljno. Imamo protivnika s kojim smo u Sarajevu izvukli jedan rezultat koji i njima daje nadu. Nadam se da će naša uloga u domaćoj utakmici, uz veliku podršku gledalaca, biti na našoj strani te da ćemo doći do dobrog rezultat koji nas vodi u finale Kupa BiH", rekao je Petrović.

Kada je riječ o igračkom kadru, strategu Tuzlaka se nakon suspenzija vraćaju Terzić i Osmanagić.

"Imamo Bekića koji je bio povrijeđen, još nije trenirao, a danas će pokušati i vidjet ćemo da li može konkurisati za 18 igrača. Rustemović bi se danas trebao priključiti ekipi, a ja se nadam da će ova dva igrača imati mogućnosti da nam pomognu u ovoj historijskoj utakmici", pojasnio je Petrović.

On je rekao da je Sloboda nakon zimske pauze dobila jedno drugo lice te da u svakoj utakmici izlazi na teren kako bi trkački i borbeno pružila maksimum.

"To je u dosta slučajeva veoma bitan faktor kako bi došao do bodova. Imali smo malo peha kod nekih utakmica koje smo odigrali neriješeno. Ako se pogleda tabela poslije zimske pauze, nalazimo se na trećem mjestu, tako da je ova ekipa pokazala da ima i kvalitet. Nadam se da ćemo tu seriju produžiti utakmicom protiv Željezničara", naglasio je Petrović.

Nogometaš Slobode Edis Smajić danas je kazao da tuzlanskoj ekipi predstoji najbitnija utakmica dosad.

"Ostvarili smo dobar rezultat u Sarajevu tako da nama ovdje jedan gol može donijeti veliku sreću. Mislim da smo se odmorili, jer nam je šef jučer dao slobodan dan, a mi se sada trebamo okupiti i što bolje izdržati ovu paklenu sedmicu. Obećavam da ćemo sutra izaći na teren i dati i posljednji atom snage kako bismo ušli u finale Kupa BiH", poručio je Smajić.

Utakmica između Slobode i Željezničara na rasporedu je sutra od 18:00 sati na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli.