Kup BiH
12

Petrović uoči revanša protiv Širokog Brijega: Izaći ćemo u najjačem sastavu, želimo finale

Piše: D. B.
Slavko Petrović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Slavko Petrović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Željezničar u srijedu na Stadionu Grbavica igra uzvratnu utakmicu polufinala Kupa BiH protiv Širokog Brijega nakon što je u prvom susretu poražen na Pecari, gdje je bilo 1:0 za domaće. Novinarima su se tim povodom u Plavom salonu obratili trener Slavko Petrović i nogometaš Srđan Stanić.

"Nalazimo se pred strahovito bitnom utakmicom koja odlučuje o osvajanju jednog trofeja. Ući ćemo maksimalno profesionalno i angažovano, očekujem da moja ekipa od prve do posljednje sekunde izgara na terenu. Ovo nam je šansa da dođemo do jedne titule, tako da će naša igra biti maksimalno ofanzivna, kao što smo počeli protiv Sarajeva. Ako ponovimo takvu utakmicu, imamo realne šanse da dođemo do finala, što je sada primarni cilj", izjavio je Petrović.

On je najavio najjači sastav protiv Širokobriježana.

"Svi igrači koji imaju pravo su tu, osim Kerle koji je zbog suspenzije van stroja. Izaći ćemo u najjačem sastavu i pokušati ući u finale Kupa BiH. Bit će promjena u odnosu na Sarajevo. Imali smo prednost na lijevoj strani, u ekipi je malo zakazao Radinović, ali smo odmorili Zakarića i Markovića, tako da su oni u užoj kombinaciji za početnih 11", rekao je šef stručnog štaba FK Željezničar.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

On je zadovoljan igrom mladog Osmankovića, ali i ostalih stopera u ekipi.

"Osmanković je napravio veliki pomak, on ima motivaciju za rad, izrasta u kvalitetnog igrača. On će biti sljedeći nogometaš iz Željine škole koji će biti promovisan u prvih 11 za kratko vrijeme. Na njemu se može graditi budućnost. Zadovoljan sam njegovim nastupom na derbiju, koji je bio težak. Sve je dobro odradio. Zadovoljan sam sa sva četiri stopera", istakao je Petrović.

Sjajni trener očekuje podršku navijača.

"Navikli smo na ogromnu podršku navijača, imali smo je otkako sam došao. Stadion je napunjen mnogo puta. Nadam se da će napuniti istok i sjever te da će nam to biti dodatni motiv", kazao je Petrović.

Srđan Stanić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Srđan Stanić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Potom se novinarima obratio i Stanić, koji vjeruje u plasman u finale.

"Nisam igrao prvu utakmicu zbog suspenzije, ali je ekipa odigrala solidno. Izgubili smo minimalno, možemo nadoknaditi zaostatak, igramo kući pred domaćom publikom i sigurno smo kvalitetniji. Možemo se nadati prolazu, učinit ćemo sve za taj cilj", poručio je Stanić.

Podsjetimo, navijači će utakmicu moći gledati sa istočne, sjeverne i zapadne tribine, dok će južna tribina biti zatvorena. Ulaznice za sjever i istok će koštati 5 KM, a zapad 20 i 25 KM. Susret počinje u 18:00 sati.