Uoči derbija kola
23

Petrović: Pobjeda protiv Zrinjskog bi bila veliki korak ka tituli; Zeba: Igramo za pehar

Piše: D. B.
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
U subotu će Željezničar i Zrinjski u okviru 7. kola Lige za prvaka odmjeriti snage na Stadionu Grbavica. Tim povodom su se novinarima obratili trener Plavih Slavko Petrović i kapiten Zajko Zeba.

"Nalazimo se pred bitnom utakmicom koja može biti smjernica ka tituli. Ako budemo osvojili tri boda protiv Zrinjskog, to će biti veliki korak. Pozivam sve naše navijače koji su nas fenomenalno bodrili kod kuće i u gostima, da nam i sutra daju podršku od prve do posljednje minute, kako bismo zajedno došli do trijumfa", izjavio je Petrović.

Slavko Petrović (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Slavko Petrović (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)

On za utakmicu s Plemićima neće moći računati na dvojicu igrača.

"Semir Kerla i Muhammed Musa su povrijeđeni, a kakva je situacija s ostalim igračima, vidjet ćemo na današnjem treningu i sutra prije podne", rekao je trener FK Željezničar.

Iskusni stručnjak očekuje maksimum od svojih izabranika.

"Nadam se da nakon svih grešaka sada ulazimo u utakmicu u kojoj je igračima jasno da moraju dati maksimum. Ako treba, iznosit ćemo ih s terena, jer ovo je utakmica za koju se živi, koja otvara vrata šampionata. Nadam se da će moji igrači tako ući u utakmicu i tako je završiti", kazao je Petrović.

Zajko Zeba (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Zajko Zeba (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)

Potom se novinarima obratio i kapiten Zeba koji također smatra da bi pobjeda nad Plemićima bila veliki korak ka tituli prvaka BiH.

"Sve su nam utakmice bile bitne u proljetnom dijelu. Da nam je neko pričao da ćemo igrati kod kuće direktno protiv Zrinjskog za titulu, pola nas ne bi vjerovalo. Međutim, najvećom zaslugom trenera i igrača došli smo u tu situaciju, trebamo biti ponosni na ono što smo napravili. Sutra bi bio šlag na tortu kada bismo pobijedili, sigurno je da ćemo dati maksimum za to. Jednom nogom bismo zakoračili u pretkolo Lige prvaka. Pobjegli bismo Zrinjskom na četiri boda, a Sarajevo ne gledamo, bit će vremena i za njih, igramo direktno s njima", izjavio je Zeba.

Istakao je kvalitet protivnika te pozvao navijače da podrže Plave na putu do trijumfa.

"Zrinjski je dobra ekipa, ali neće presuditi ni vezni red ni pojedinac, nego ekipa i kolektivna igra. Mi nismo u konstantno dobroj formi, a sutra je idealna prilika da vratimo pobjednički mentalitet, možemo dobiti puno u sutrašnjoj utakmici. Spremni smo, igramo za pehar, pritiska ima samim tim što nosimo Željin grb. Očekujem veliku podršku navijača sa svih tribina, a mi ćemo dati sve od sebe za tri boda", završio je Zeba.

Štampano je ukupno 10.000 ulaznica, a prodaja počinje danas. Ulaznice za istočnu i sjevernu tribinu koštaju 10, za jug 5, a za zapadnu tribinu 20 i 25 KM. Utakmica počinje u 20:00 sati.