Liga za opstanak
189

Petrović nakon opstanka: BiH je izgubila veliki klub; Prljača: Nemamo alibi

Piše: E. M.
Slavko Petrović i Edin Prljaća (Foto: E. M./Klix.ba)
Slavko Petrović i Edin Prljaća (Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometaši Čelika danas su na Bilinom Polju poraženi od ekipe Slobode koja je pobjedom osigurala opstanak u Premijer ligi, a trener Slobode Slavko Petrović na konferenciji za novinare je bio zadovoljan.

Petrović je kazao kako je Bosna i Hercegovina izgubila kvalitetnog premijerligaša te da se zbog toga nisu radovali njegovi igrači.

"Sigurno je da smo bili u psihološkoj prednosti i željeli smo da završimo našu sezonu pozitivno. Izašli smo s pet ofanzivnih igrača i mislim da smo na vrijeme postigli golove. Nije nam bilo teško zadržati rezultat, posebno nakon crvenog kartona. Ovo je za nas sretan dan, ali mi nismo slavili jer je BiH izgubila jednog velikana iz Premijer lige i ja od srca želim Čeliku da se što prije oporavi i vrati u Premijer ligu jer BiH treba ovaj klub koji ima historiju i infrastrukturu i nadam se da će to uspjeti odmah naredne godine", izjavio je Petrović.

Kratko je prokomentarisao i stanje Čelika u posljednje dvije godine te kontinuirane promjene trenera.

"Kod Čelika se u zadnje dvije godine izmijenilo 12 trenera i tu nema kontinuiteta. Svaki trener je imao svoj stil rada, a ja koliko vidim, kako je Prljača došao, klub se preporodio. Ono što je propušteno bilo je teško nadoknaditi, imali su jaku seriju, a porazi protiv GOŠK-a i nas su ih odvezli u niži rang. Ako se želite boriti za titulu morate imati iste igrače bar dvije sezone i ići na titulu”, dodao je Petrović.

Trener Čelika Edin Prljača je izjavio kako nemaju alibi za današnji rezultat.

"Mi smo ušli u utakmicu bez pet igrača koji su bili kartonirani i povrijeđeni, ali to nas ne opravdava i nije alibi za neagresivan početak. Iz jednog prekida smo primili pogodak, pa i drugi, a zatim i crveni karton. Nismo zadovoljni onim što se dešavalo na utakmici, ali ni rezultatom, kao ni utakmicom u Gabeli. Podbacili smo u najvažnijem momentu za klub”, zaključio je Prljača.