Trener Željezničara
0

Petrović: Najbitnija su tri boda, prespavat ćemo na prvom mjestu

Piše: E. B.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Željezničar je savladao Krupu u trećem kolu Lige za prvaka sa minimalnih 1:0 i preuzeo vrh tabele. Trener Plavih Slavko Petrović je zadovoljan rezultatom iako smatra kako je njegova ekipa mogla i ubjedljivije slaviti.

"Momentalno me prvo mjesto ne interesuje. Interesuje me da je moja ekipa osvojila tri veoma bitna boda. Vidi se umor kod igrača, pogledajte samo igrače Krupe koliko su ležali zog grčeva, a moji igrači su to sve izdržali, a igrali su sve tri utakmice po 90 minuta. Imali smo teške utakmice i Slobodu i Zrinjski i danas Krupu koja nije imala šta izgubiti i koja je ofanzivno nastupila. Trebali smo ranije zatvoriti utakmicu, imali smo dva puta aluminijum, još dvije dobre šanse i da je pao drugi gol sigurno bi bila druga priča. Ali najbitnija su tri boda, prespavat ćemo na prvom mjestu, ali to nas više u srijedu ne interesuje jer imamo veoma bitnu utakmicu u Kupu", rekao je Petrović i dodao:

"Ove tri utakmice do sada su bile paklene. Sad imamo još veći pakao. Imamo gostovanje u Širokom Brijegu, potom lokalni derbi protiv Sarajeva, revanš protiv Širokog, idemo Radniku u Bijeljinu umorni a oni odmaraju, opet idemo Slobodi tako da u ovom mjesecu pet utakmica što nam slijede su jako, jako teške", rekao je Petrović.