Uoči meča s Luksemburgom
131

Petev žali za Višćom, Prevljak poručio: Nije bio ofsajd protiv Gruzije

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev danas je kazao da igrači još uvijek žele pobjedu te da je to jedini imperativ u meču protiv Luksemburga koji se igra sutra na Bilinom Polju.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je odradila posljednji trening pred sutrašnju utakmicu protiv Luksemburga, a bh. reprezentativac Smail Prevljak je kazao da su svi očekivali pobjedu u prvom meču, ali da su profesionalci i da tako ulaze u drugu utakmicu.

"Imali smo šanse. Postigli smo taj gol koji nije bio ofsajd. Kreirali smo prilike i nezasluženo smo izgubili. Na terenu se vidjeli da smo bolja ekipa i sada idemo na pobjedu. Znamo se nositi s porazom. Jedna, dvije utakmice kada se pobijede zaboravlja se šta je prije bilo. Dat ćemo sve od sebe da se spremimo za Ligu nacija", kazao je Plevljak.

Selektor Petev je kazao da je i prije prve utakmice govorio da su ovo druge ekipe, jače i da su opasne. Za Luksemburg je kazao da su napredovali i da imaju dosta stranaca u timu, ali da će tražiti pobjedu.

"Žao mi je da smo fulali dva zicera, poništen nam je gol, ali idemo dalje. Formaciju nije lako mijenjati, ja sam se vodio s igračima koje imam i igračkim kadrom kojim raspolažem. Prvi sam koji je odgovoran, ali se vodim onim što imam u kadru. Da imam Višću možda ne bi igrao 3-5-2", izjavio je Petev.

Naglasio je da nije izgubio povjerenje u igrače i da neće izgubiti.

"Ne bih pričao o travnjaku. Krivi smo mi. Neću ja tražiti ništa sa strane. Preživio sam prvo negodovanje navijača pa ću i ovo. S jednom pobjedom se stvari mijenjaju. Nema čovjeka koji ne želi pobjedu, ali nogomet je nekada nefer", zaključio je Petev.