Selektor Zmajeva
52

Petev: Većina reprezentativaca igra dobro u klubovima, nisam nikada razmišljao o ostavci

D. P.
Petev se osvrnuo na mečeve protiv Kazahstana i Ukrajine (Foto: Klix.ba)
Petev se osvrnuo na mečeve protiv Kazahstana i Ukrajine (Foto: Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev obratio se medijima nakon što su se Zmajevi okupili na Ilidži.
Petev se suočava s brojnim problemima nakon povreda bitnih igrača, ali je svjestan koliko su mečevi protiv Kazahstana i Ukrajine važni.

"Najteži je prvi meč i idemo se pripremati 100 posto za prvu utakmicu, da odigramo kako nam odgovara. Naravno, pobjeda je pobjeda i ona je najbitnija. Svaka utakmica je teška i ne mislim da će nam biti lako ni u jednom meču. Sve ovisi o nama i pristupu, kako ćemo se ponašati. Mi smo spremni na to i moramo ići ozbiljno", rekao je Petev.

Selektor Zmajeva ističe da je zadovoljan nakon prvog treninga koji je održan sinoć.

"Ovi igrači koji su na okupljanju su za mene najbolji. Mogu biti prezadovoljan prvim treningom. Imamo mi ideju na koji način i kako igrati. Želimo biti korak ili pola koraka bolji nego što smo bili prije", istakao je Bugarin.

Edin Džeko i Smail Prevljak igraju odlično u posljednje vrijeme za svoje klubove, a selektor poručuje kako prati igre svih reprezentativaca i prezadovoljan je.

"Naravno da ima pozitive u meni. Mislim da većina naših igrača igra dobro u klubovima. Dobro sam pratio i imamo sliku. Nije kvalitet samo da zabije gol, zajedništvo je meni najbitnije. Uvijek imam plan u glavi kako će to izgledati. Tu je puno igrača koje nemamo u kadru, ali je to šansa za druge da pokažu kvalitet. Ne želim obraćati pažnju na druge reprezentacije, već gledam samo našu. Sve ovisi o nama. Neće biti lako, ali mi idemo uzeti bodove", dodaje Petev.

Novinare je zanimalo da li je Bugarin razmišljao o eventualnoj ostavci ukoliko ne dođe do pozitivnih rezultata protiv Kazahstana i Ukrajine.

"Ne razmišljam o ostavci. Razmišljam o tome kako da budemo što bolji i osvojimo bodove, a o ostavci ne", jasan je Petev.

Kada je riječ o sastavu za Kazahstan, Petev još uvijek nije odlučio u kakvoj formaciji će Zmajevi izaći na teren.

"Imamo još četiri treninga do subote. To ćemo tek vidjeti. Ne mogu sada odgovoriti tačno u vezi s formacijom i to ću znati tek u petak. Ne želimo kalkulisati. Ispred sebe imamo Kazahstan i idemo tu osvojiti tri boda, a kasnije ćemo razmišljati o Ukrajini. Razmišljam o tome kako uzeti maksimum", zaključio je selektor reprezentacije BiH.

Podsjetimo, Zmajevi će i večeras odraditit trening u Kampu FK Sarajevo u 18 sati i bit će otvoren za medije prvih 15 minuta.