Nakon poraza od Finske
426

Petev: Razočaran sam, ali ne možemo plakati mjesecima zbog ovoga

E. B.
Ivaylo Petev (Foto: Screenshot)
Ivaylo Petev (Foto: Screenshot)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev nije napravio rezultat na klupi Zmajeva koji se očekivao, a to je plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo.

Naši nogometaši su večeras izgubili u Zenici od Finske rezultatom 3:1 iako su čak sat vremena imali igrača više.

Petev je nakon večerašnjeg poraza, bez ikakve sumnje najtežeg u njegovom mandatu na klupi Bosne i Hercegovine, bio utučen.

"Izvinjavam se svim navijačima. Razočarali smo s našim ponašanjem na terenu, igrali smo loše. Prelako smo dali Fincima da nam zabiju tri gola, i to dva se igračem manje", kaže Petev u izjavi za Nova BH i nastavlja:

"Meni je iznad glave jedan veliki upitnik zašto se ovo desilo. Da smo igrali 50 posto kao na treninzima, mi bismo pobijedili. Žao mi je iskreno, ali ovo je nogomet, ne možemo vratiti vrijeme", dodaje Petev.

Selektor i pored današnje blamaže vjeruje igračima i nada se da će izvući pouke.

"Moramo saznati odgovor na to zašto smo se ovako ponašali na terenu. Nogomet je igra psihe, možda smo previse 'izgorili' danas. Ovi igrači su pokazali da mogu igrati dobro i zbog jedne loše utakmice mi ne možemo promijeniti mišljenje o njima. Ja sam razočaran, ali idemo dalje. Ne možemo spustiti glavu i plakati danima i mjesecima. Moramo nakon tri dana izgledati skroz drugačije protiv Ukrajine", rekao je Petev.